Meniu

Cine a afirmat ca Raptor-ul este o specie extincta ?

Ford Raptor
  • 27.08.2017
  • Newparts
  • Auto
  • 0 comentarii

In ultimul timp pretul la carburanti a scazut atat de mult incat s-au atins limite istorice. Stati linistiti ca nu la noi in tara. In asemenea conditii benefice, nici nu se putea un climat mai bun pentru cei de la Ford ca sa lanseze pe piata modelul F-150 Raptor. Modelul Ford F-150 Raptor de la prima vedere este greoi si masiv, sesizezi din start suspensiile off-road, cu aripile extinse si pneuri de 35'' si jentile din aluminiu de 17'' iti lasa impresia unui mastodont salbatic scapat pe drumurile publice. Adevarul este ca oricat de greoi ar parea F-150 Raptor dezvolta o viteza de 160 km/h pe teren accidentat. Chiar si mie mi-ar placea sa ma plimb pe orice teren cu o camioneta puternica si un aspect vizual agresiv.

Ford F-150

Noul model de camioneta Ford este echipat cu un motor de 3.5 litri, in V6 cu supra alimentare turbo twin si injectie directa de combustibil. Motorul este prevazut cu doua Eco Boost, ce echipeaza in mod regulat toate camionetele F-150 Raptor, bloc motor din aluminiu si este optimizat sistemul de alimentare cu combustibil. Motorul scoate aproximativ 450 pana la 500 de cai putere. In ceea ce priveste economia de combustibil, probabil exista o mica eficienta a motorului turbo, dar sa fim seriosi, cat de mult mai conteaza o mica economie de combustibil cand esti la volanul unui Raptor, mai ales acum cand este cel mai ieftin combustibilul din ultimii 50 de ani in America. Desigur, tractiunea integrala este standard, in combinatie cu o functie ce include raspunsul la suprafata de rulare ce optimizeaza camioneta pentru suprafete diferite de rulare ca zapada, roci, sau altele. Cutia de viteze este automata cu 10 trepte de viteza.

Ford Raptor in actiune

Stilistii Ford au reusit sa combine materiale noi, de lux, astfel incat au realizat o masina agresiv si frumoasa care-ti fura ochiul de la prima vedere. In plus, au aplicat guri de aer pe aripile laterale si capota, combinate cu iluminatul pe LED. Uimitor pentru noul model Ford F-150 Raptor este lipsa totala a concurentei pe nisa lui de piata. Pentru o camioneta de asemenea dimensiuni, greutatea este intotdeauna o problema, dar constructorii de la Ford au rezolvat problema apeland la aluminiu pentru caroserie. Totusi, pretul undeva la 50.000 de dolari americani este relativ accesibil iubitorilor de camionete de teren. Pacat ca Ford F-150 Raptor este realizat pentru piata americana si costurile cresc substantial daca doresti sa aduci una pentru tine.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu