Meniu

McLaren 650s Le Mans

McLaren 650s Le Mans
  • 07.11.2017
  • Newparts
  • Auto
  • 0 comentarii

Cu doua decenii in urma, legendara masina McLaren F1, a fost nu numai o super masina exotica realizata pentru strada ci a fost imbatabila pe pista sau in circuitele de concurs, in forma F1 GTR. Asa s-a intamplat in 1995, cand in celebra cursa de la Le Mans, au concurat cinci masini McLaren F1 GTR si au trecut linia de sosire, dupa 24 de ore, ocupand pozitiile 1, 3, 4, 5 si 13. Pentru a marca implinirea a douazeci de ani de la acest eveniment memorabil, cei de la McLaren construiesc o editie limitata de 50 de bucati, foarte speciale a modelului 650s coupe, ce urmeaza sa primeasca numele de McLaren 650s Le Mans.

McLaren 650s

In proiectarea modelului 650s Le Mans, cei de la McLaren MSO (McLaren Operatiuni Speciale) divizia ce se ocupa cu designul si proiectarea modelelor F1, a incercat sa imite cat mai bine modelul F1 GTR. Intr-adevar o parte din elementele de design sunt luate de la iconicul calut de curse McLaren care a castigat celebra cursa de la Le Mans. Culoarea metalizata de Sarthe Grey aminteste de McLaren-ul castigator al cursei din 1995.

McLaren 650s  - bord

Masina este propulsata de un motor twin turbo V8 de 3.8 litri ce atinge o performanta uluitoare de la 0-100 km in numai 3 secunde si o viteza maxima de 330 km/h. Pe langa motor, coupe-ul 650s Le Mans este echipat cu o multime de piese din fibra de carbon, roti usoare din aliaj (cu 5 spite de 19 inch pe fata si de 20 inch pe spate) si franele din carbon-ceramic completeaza imaginea unei bijuterii tehnologice marca McLaren.

McLaren 650s  - spate

In interior, modelul 650s Le Mans, este echipat cu piele si material de Alcantara, in timp ce scaunele sport sunt intr-o combinatie de negru cu portocaliu, in plus, editia limitata are imprimate in relief logo-ul “Le Mans” in tetiere si covorase. In concluzie, cumparatorii modelului aniversar McLaren 650s Le Mans vor primi cate o invitatie pentru proprietar si pentru musafirul lui de a se alatura echipei McLaren in circuitul de la Le Mans din luna iunie, tocmai pentru a sarbatori impreuna a 20-a aniversare a memorabilei victorii. Pretul de achizitie al unei masini coupe McLaren 650s Le Mans este de 244.500 lire sterline, o suma destul de mare, dar probabil se vor gasi pasionati si colectionari care indragesc brandul McLaren.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu