Meniu

Rolls-Royce Silver Ghost cea mai buna masina clasica din lume

Rolls-Royce Silver Ghost
  • 03.08.2017
  • Newparts
  • Auto
  • 0 comentarii

Henry Royce, in mod cert, nu a inceput sa creeze cea mai buna masina din lume atunci cand a proiectat Rolls-Royce Silver Ghost. De fapt, tot ce a dorit el a fost sa modifice modelul in 6 cilindri ce oferea o experienta de croaziera destul de dura si zdruncinatoare cu ceva mai fiabil, ceva mai lin si mai linistit. Astfel, el a reusit sa realizeze o masina noua prezentata la Olympia Motor Show, denumita ulterior Silver Ghost, ce a devenit modelul Rolls-Royce cel mai longeviv alaturi de Ford T, Vw Beetle si British Mini, dar cu siguranta cea mai faimoasa masina de lux din lume. Silver Ghost ramane si astazi modelul cel mai dorit de catre colectionarii de masini.

Rolls-Royce Silver Ghost

Compania Rolls-Royce a fost fondata in 1904, producand la inceput o serie de masini de dimensiuni diferite echipate cu motoare cu 2, 3, 4 si 6 cilindri. Silver Ghost a fost renumit pentru functionarea sa buna, linistita, acest lucru a fost demonstrat in 1907 cand un model Silver Ghost a fost testat intr-o calatorie de 15.000 de mile, evaluare facuta de Royal Automobile Club. Primele masini Rolls-Royce Silver Ghost erau propulsate de un motor de 48 de cai putere, reusind o viteza de aproximativ 80 kilometri/ora. Ceea ce face ca incepand din 1908, compania sa decida productia doar a modelului Silver Ghost pentru urmatorii 17 ani.

Rolls-Royce Silver Ghost - motor

In timp Silver Ghost a suferit modificari substantiale care au imbunatatit imaginea unei masini clasice. Din 1913 fiecare masina Silver Ghost putea atinge o viteza de 130 km/h. Productia a continuat pe tot parcursul Primului Razboi Mondial, cand unele masini noi sau mai vechi au fost dotate cu o caroserie blindata, fiind folosite cu succes pe front. Dupa 1919 noile masini Silver Ghost erau echipate cu motoare de 70 de cai putere. Din 1920 Rolls-Royce a deschis o noua linie de productie pe teritoriul american, care din 1925 a modificat masinile cu volanul pe stanga, actiune ce a venit cu un nou upgrade la puterea motorului ce ajunge la 85 de cai putere. Caracteristica generala a unei masini Rolls-Royce Silver Ghost este faptul ca nu prezinta deficiente evidente, iar o intretinere si ungere periodica a componentelor ofera masinii o viata nelimitata. Asa se face ca, astazi, un model Rolls-Royce Silver Ghost se vinde la licitatii pe sume astronomice de ordinul milioanelor de dolari americani.

Rolls-Royce Silver Ghost - bord

Rolls-Royce Silver Ghost a fost produs intre anii 1907-1926 si a fost considerat cea mai buna masina din lume. Specificatiile tehnice ale masinii sunt uimitoare, motorul I-6 turnat in doua blocuri cu supape laterale ofera pana la 85 de cai putere si o viteza de 130 km/h. Transmisia este manuala in 4 trepte de viteza. Suspensia pe fata este pe arcuri de foi semi-eliptice iar pe spate pe arcuri lamelare semi-eliptice. In Marea Britanie s-au produs 6173 bucati si in SUA s-au produs 1703 bucati, rezultand impreuna un total de 7876 bucati. Rolls-Royce Silver Ghost a fost inlocuita in Marea Britanie in 1925 de modelul Phantom I, dupa o cariera lunga si distinsa. Uimitor este faptul ca Rolls-Royce Silver Ghost a trecut bariera timpului si astazi reprezinta un etalon al masinilor clasice de colectie.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu