Meniu

Care este procesul care transforma resursele si eforturile tale in valoare si profit ?

Plan - planificari
  • 07.05.2017
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Cred ca prin mainile sau prin fata fiecaruia dintre noi au trecut fel si fel de idei si planuri despre cum sa incepi o afacere pe cont propriu, care mai de care mai atractive si mai apetisante cu rezultate garantate 100%. Orice ai intreprinde ghidat dupa asemenea sfaturi despre afaceri, propovaduite de oameni care in viata lor n-au intreprins nimic pe cont propriu inafara de faptul ca au incercat sa-ti vanda ceva utopic sunt sortite esecului garantat 100%, si in plus pierzi o gramada te timp si consumi resurse crezand in ceva irealizabil. In plus daca mai ai ghinionul sa te nasti in Romania si sa incerci sa pui pe picioare o afacere iar unui dement ca Basescu ii vin idei sa mareasca TVA si sa taie salariile si pensiile cu siguranta sansele de reusita sunt minime sau inexistente.

 

Ai o idee de afacere si nu stii de unde sa incepi sau cum sa incepi? Ei bine, trebuie sa constientizezi ca o afacere se transforma o data cu tine dupa ce reusesti sa intelegi oportunitatile si capcanele aflate chiar dupa colt. A invata aceste lectii este destul de greu, dar poti economisi timp pentru a evita unghiurile moarte, ca sa te poti organiza sa-ti cresti mica afacere. Pentru fiecare afacere exista totusi cateva tactici strategice si practice care s-ar putea aplica personalizat si pe care ar trebui sa le iei in considerare cand iti propui sa-ti cresti mica afacere. De obicei daca ai de gand sa investesti in afacere timp, bani si energie pentru a transforma proiectul in ceva care conteaza si are succes, trebuie sa inveti si sa intelegi mecanismele pe care le aplici.

 

Modelul Business nu este un instrument in sine ci este intreaga coloana vertebrala a proiectului. Aici trebuie sa intelegi si sa gasesti raspunsul la intrebarea: “Care este procesul care transforma resursele si eforturile tale in valoare si profit?”.

 

Freelancing vs antreprenoriat este dilema in care intri cand vrei ca sa construiesti ceva mai mare decat tine sau cum zice o vorba din popor “Te intinzi mai mult decat ti-e plapuma”. In cazul acesta apare problema ca trebuie sa angajezi o persoana inteligenta dar cel mai ieftin, care sa lucreze pentru tine, astfel ajungi cu doua locuri de munca care nu va satisface pe nimeni.

 

Finantarea este o piatra de incercare pentru fiecare proiect. Nu poti incepe un proiect fara sa ai in vedere daca exista o modalitate de a strange bani pentru sustinerea proiectului. Trebuie explorate optiunile evidente si pus accentul pe eficienta dar si urmarite toate alternativele. Trebuie sa inveti mai multe despre capital, datorii si probabil cel mai important dintre toate, cum se trag sforile in cazul acesta.

 

Angajarea te pune in incurcatura bine de tot. Trebuie sa intelegi pe cine sa cauti, cum sa cauti si cum sa-l pastrezi pe angajat. In principal pentru multi antreprenori, externalizarea nu este doar o modalitate de a economisi bani ci este un nou mod de a se dezvolta si prospera.

 

Numele pe care-l vei alege pentru proiect te pune in incurcatura intotdeauna. Acesta trebuie sa fie simplu si puternic in jurul caruia sa reusesti sa construiesti un brand sau o marca comerciala. In orice proiect trebuie sa inchei parteneriate si trebuie sa intelegi cum sa imparti cel mai bine si in mod echitabil profitul cu partenerii.

 

Fluxul de numerar este esenta securitatii unei mici afaceri. Mai mult decat orice altceva ideea de finantare a micii afaceri prin suportul clientilor tai este tot ceea ce conteaza. In plus este interesant cum poate povestea ta sa-ti schimbe strategia, marketingul, stabilirea preturilor si mai mult trebuie sa intelegi si sa faci o analiza pe axele x/y.

 

Este important ca orice afacere sa fie construita in jurul ideilor care sunt functionale, spre deosebire de construirea unei afaceri si apoi sa insisti ca universul sa coopereze ca sa ai succes. Poate nu e chiar asa de mult, dar cateva concepte bine intelese pot schimba totul cu privire la ce vei face si cum vei face pentru a avea succes.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu