Meniu

Ce intelegem prin demnitate ?

Demnitate
  • 04.06.2017
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

O caracteristica importanta care lipseste poporului roman, lipsa evidenta mai ales la clasa politica, este demnitatea. Prin definitie: demnitatea reprezinta calitatea de a fi demn, cu atitudine demna. autoritate morala si prestigiu. La unii oameni demnitatea este mai importanta decat bogatia. Probabil este o utopie ca sa reusesti sa imbogatesti pe toata lumea de pe Pamant, dar putem ajuta oamenii sa-si gaseasca demnitatea, incepand din acest moment (chiar de acum daca alegem sa facem acest lucru). Intotdeauna demnitatea vine de la crearea propriului destin si din respectul pe care-l primesti in familie, in comunitate si in societate.

 

De exemplu: un fermier care este capabil si reuseste sa-si hraneasca familia si sa castige suficient pentru a-si trimite copiii lui la scoala, si-a castigat respectul in fata oamenilor din satul lui. Insa cel mai important aspect este faptul ca el a facut o conexiune pentru toti ceilalti oferindu-le o pilda de demnitate.

 

Este foarte usor sa iei demnitatea cuiva, prin diferite modalitati sau constrangeri, dar este foarte greu sa oferi cuiva demnitatea. In ultimii ani am fost invatati cate legaturi exista in intreaga lume, cum acestea conecteaza om cu om si cat de mult conteaza asta pentru noi (insa, din pacate, o prostituata din cartierele sarace dintr-un oras este la fel de importanta ca si mecanicul din cel mai apropiat service auto). Intr-o lume in care totul este interconectat, cel mai important lucru pe care-l putem face este sa-i tratam pe toti semnenii nostri cu demnitate.

 

Oferindu-i unei persoane mancare de proasta calitate sau bani insuficienti, o poate ajuta sa supravietuiasca inca o zi, dar asta nu-i da demnitate. Intotdeauna exista o cale mai buna, se poate face totul si mai bine, doar noi sa vrem ca sa facem aceasta schimbare si sa punem lucrurile in miscare.

 

In concluzie, crearea de cai si oferirea de solutii pentru ca oamenii sa-si rezolve propriile lor probleme, nu este doar o oportunitate a prezentului. Este o obligatie. O obligatie si a celor care ajung in functii de conducere si au in pixul lor destinul si viitorul unui popor intreg.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu