Meniu

Credeam ca stii ce faci ...

Autoritate
  • 14.05.2017
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Uneori viata te pune in situatii dificile sau iti trage cateva invataminte pe care nu le poti scoate usor din minte. De cate ori in viata nu ne-am lovit de sintagma “Credeam ca stii ce faci ...”? De multe ori stam si ne gandim serios cum este mai bine si cum sa ne pozitionam fata de autoritate si daca este bine sa alegem varianta automultumirii.

 

In general unul dintre principiile pentru care te afli intr-un mijloc de transport in comun, intr-o sala de clasa sau in scaunul tau de la birou este ca te pregatesti pentru un drum lung, pe care-l faci mai bine sau mai rau. Prin urmare soferul, profesorul sau seful tau, stiu ce au de facut din pozitiile pe care le ocupa, tu trebuie doar sa taci, sa inveti si sa asculti linistit tot drumul.

 

Aparent multi dintre noi ajung sa imbratiseze acest lucru si chiar sa se bucure de pozitia si situatia data. Aceasta este cea mai usoara situatie in care te poti afla si de asemenea este cea mai sigura. Cu o asemenea viziune asupra lumii, toata vina unui esec cade in sarcina persoanelor responsabile, din prisma faptului ca, lipsa de putere este uneori atat de seducatoare.

 

Daca ne referim la un cadru economic, renuntarea la independenta noastra, in schimbul respectarii unor reguli interioare, poate duce la o productivitate mai mare si, prin urmare, la un real succes. Cu varsta insa acest aspect dispare si obiceiul nostru de a renunta la independenta sa nu mai dea rezultatele dorite.

 

Cand vine vorba de internet, care este un instrument de organizare a conexiunilor cu miliarde de oameni unde ne putem integra. Prin intermediul internetului cu o tastatura si un megafon, avem modalitatea la indemana de a schimba povestea, sau alegerea, sau politica. Astfel autoritatea care vine de la dreptul de proprietate sau din experienta activa, pe internet valoreaza mult mai putin decat oricand inainte, dar noi suntem de multe ori dornici de-a amana schimbarea povestii, chiar si cand suntem constienti si stim siguri ca autoritatea este gresita.

 

In concluzie, nimeni nu te poate obliga pe internet sa te ridici, sa vorbesti si sa faci diferenta. Dar daca te-ai intors si te afli pe terenul de joaca al internetului, te rog sa intelegi ca tot ce se intampla, s-a intamplat pentru ca cel putin in parte, noi la un moment dat am cedat independenta noastra si am ales varianta automultumirii. 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu