Meniu

Cum ne raportam la scepticismul oamenilor ?

Scepticismul oamenilor
  • 30.10.2018
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Orice idee ai avea, oricat de buna este ea, cu siguranta o sa fie destui sceptici care sa te contrazica sau sa incerce sa te opreasca din intentia de pune totul in practica. In general, majoritatea scepticilor nu se tem pentru tine, mai degraba ei inbratiseaza status-quo-ul si in felul lor sucit de a gandi vor depune eforturi ca sa te convinga sa renunti le visul tau. Din pacate acest tip de scepticism ar trebui sa fie ignorat in totalitate. Nu merita in realitate, sa depui eforturi pentru a-i contrazice, pentru ca explicatiile tale cu multa pasiune in sustinerea punctului tau de vedere face prea putin pentru a-i convinge ca tu nu faci ceva nebunesc sau riscant.

 

Un alt tip de scepticism care trebuie tratat in mod diferit este scepticismul generos. Acesta are o privire de ansamblu si o perspectiva asupra punctelor forte si a punctelor slabe ale initiativei tale. Scepticul generos vrea ca tu sa reusesti, dar poate, doar poate, vede ceva ce tu n-ai sesizat. In cazul in care scepticul generos incepe sa vorbeasca, acesta isi asuma un risc. Daca tu raspunzi generozitatii lui prin sustinerea agresiva, prin evitarea contactului vizual, sau devenind defensiv, cu siguranta l-ai ratat. Ai primit un cadou pe care l-ai irosit, in plus, ai fost si nerespectuos cu cel care ti-a oferit cadoul, in acelasi timp.

 

O alternativa este sa stai, din punct de vedere emotional sus si sa stai jos de cealalta parte a mesei cu scepticii, apoi sa incerci sa ii intelegi. Trebuie sa faci un exercitiu de empatie si sa incerci sa-ti imaginezi lumea cum este vazuta de sceptici. Incearca sa iei ideile scepticilor din punct de vedere tactic si sa le amplifici, cautand o concluzie logica. In loc sa stingi flacara care abia palpaie pe ideea ta, arunca cat mai mult scepticism generos poti, pe idee.

 

In acest fel nu numai ca onorezi scepticul generos daca faci asa, dar in acelasi timp inveti cum vede situatia scepticul generos. In acest sens scopul tau, nu este ca sa-l convingi pe scepticul generos ca are o viziune gresita, ci mai degraba scopul tau, este sa inveti din acest lucru, astfel incat iti poti sustine proiectul mult mai bine, intr-un mod in care atunci cand o sa fie lansat pe piata sa fie pregatit pentru orice atitudine. Cand esti fata in fata cu un sceptic generos trebuie sa-l intrebi “Spune-mi mai mult despre asta” care este un raspuns util si productiv fata de “Nu ai dreptate, tu nu intelegi”.

 

In general exista destul timp ulterior ca sa ignori acest tip de feedback mai tarziu. Momentan cel mai bine este sa te arunci cu capul inainte, dornic de a invata cat mai mult, dand dovada de o minte deschisa si acceptand cat mai multe pareri pentru a intelege mai bine cum este privita initiativa ta de catre ceilalti. Aceasta situatie este un cadou care nu-ti este oferit intotdeauna, iar un feedback este benefic pentru succesul demersului tau in viitor.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu