Meniu

Cum pregatim primul discurs ?

Public Speaking
  • 02.07.2017
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Trebuie sa iei cuvantul in fata unei audiente mari? Tine minte urmatorul lucru: de obicei oamenii la evenimente sunt manati de o foame pentru autenticitate. A spune ceva ce s-ar putea sa nu fii spus in alta parte, este o modalitate buna de a-ti gasi vocea autentica. Iata cateva idei sau sfaturi pentru cei care trebuie sa tina un discurs public.

 

Urmatorul exemplu este un exercitiu simplu pentru oricine vrea sa se conecteze la un public. Cu cateva saptamani inainte de discurs, tu incepi sa te pregatesti pentru eveniment, incepi sa-ti notezi absolut totul pe ce ti-ai consumat timpul pretios, de la munca profesionala la proiecte secundare, totul. Dupa ce ai terminat, alege un lucru de care esti cel mai entuziasmat. Apoi gandeste-te: de ce este atat de important pentru tine? Incepe discutia din acel punct, in cazul in care iti incepi discursul: „Numele meu este X si sunt pasionat de XYZ pentru ca ...” astfel restul discursului ar trebui sa curga usor pe fagasul normal.

 

Da, este nevoie sa-ti cunosti audienta, sa utilizezi materialele ajutatoare cu intelepciune, sa urmaresti timpul si asa mai departe. Dar trebuie sa-ti construiesti discursul in jurul pasiunii tale. Iata masura finala a succesului ca vorbitor, afland raspunsul la intrebarea: ai schimbat ceva? Sunt participanti care parasesc sala  cu o idee noua in minte, au o noua sursa de inspiratie sau un nou angajament pentru munca, pentru societate?

 

In concluzie, fii sincer, fii autentic, vorbeste cu pasiune si despre pasiune. Da, inseamna asumarea unui risc. Dar rezultatele s-ar putea ca sa te surprinda. 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu