Meniu

Managementul nu reprezinta ceva natural

Management
  • 22.05.2017
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Managementul nu este o chestie naturala. Nu provine din necesitatile si evolutia umana. Nu vreau sa spun ca este ceva ciudat sau toxic. Nu este nici un copac sau un rau, dar nici un telefon sau un laptop de ultima generatie. Cineva l-a inventat. De-a lungul timpului cele mai multe inventii precum lumanarea sau discul compact, isi pierd utilitatea. Managementul este extraordinar daca doresti ca oamenii sa se conformeze, sa faca lucrurile specifice intr-un anumit fel. Managementul este dezastruos daca doresti angajamentul oamenilor, ca ei sa gandesca, sa fie creativi, sa faca noi descoperiri sau sa inventeze lucruri noi.

 

Managementul este o piedica pentru provocarile conceptuale creative si complexe. Ce facem, marea noastra majoritate, pentru traiul de zi cu zi? Dupa 40 de ani de cercetare in domeniul stiintei comportamentului si al motivatiei umane s-a ajuns la concluzia ca propria determinare si directie lucreaza cel mai bine si ofera cele mai bune rezultate in propasirea omului modern. Acest lucru necesita autonomie. Foarte multa autonomie. Daca dorim angajament, care sa se reflecte in rezultate peste medie, trebuie sa ne asiguram ca oamenii au, tot timpul, autonomie asupra celor patru aspecte foarte importante ale muncii lor:

 

Sarcinile - ce fac ei?

Timpul - cand le fac?

Tehnica - cum le fac?

Echipa - impreuna cu cine le fac?

 

In concluzie, dupa decenii de management ridicat pe un piedestal aurit avem nevoie de mai putin management si de mai multa libertate, de mai putini indivizi automati si de mai multe persoane fizice autonome.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu