Meniu

Pseudo-antrenorii din salile de fitness si bodybuilding

Sala de fitness
  • 18.04.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Salile de bodybuilding si fitness le gasesti la tot pasul, fiind la moda in orasele mari, dar si in cele mai mici. Marea majoritate a salilor de fitness sunt destul de dotate cu aparate si echipamente, astfel, ofera clientilor tot ce au nevoie pentru antrenament. Eu am o problema mare cu oamenii care le populeaza si ma refer in special la angajatii salilor de fitness care sincer sa fiu nu stiu ce-i recomanda pentru postul pe care-l ocupa.

 

Frecventez o sala de fitness si bodybuilding din incinta unui hotel, dotata cu echipament si aparate, care ar satisface orice pretentii in materie, dar, care duce lipsa de personal specializat. Stau si ma gandesc ca o investitie intr-o sala de fitness este una destul de consistenta insa nu inteleg de ce nu se investeste si in personal calificat care sa aduca clienti in loc sa-i sperie. La sala unde merg sunt doi antrenori care se ocupa de clienti, un tip tinerel cu pachete de muschi, bine steroidizat, si o antrenoare mai in varsta care arata bine fizic, este subtirica si se mentine pentru varsta ei. Pe langa faptul ca abonamentul la sala este destul de piperat, serviciile antrenorilor lasa mult de dorit. Am refuzat initial sa apelez la serviciile unui antrenor si cred ca am luat cea mai buna decizie, chiar nu vad sensul sa platesti un abonament aproape dublu pentru niste servicii inexistente.

 

Am ramas socat cand am vazut cum lucreaza antrenorii cu clientii, chiar nu-mi venea sa cred ca este posibil asa ceva, nu puteam intelege cata inteligenta pot avea atat antrenorii dar mai ales clientii care accepta un asa antrenament in bataie de joc. Nici nu stiu ce poti face cand vezi asemenea aberatii intr-o sala de fitness si bodybuilding. Am observat antrenamentele pe care le face antrenoarea intotdeauna cu cate o clienta. Efectiv o pune pe aparat sau ii da greutatile in mana si ea sta si numara repetarile. Acum sa fim seriosi doar sa numeri repetarile in asta consta atributiile unui antrenor la o sala de fitness si bodybuiding? Nu o interesa daca exercitiile erau facute corect, daca pozitiile in care se efectuau exercitiile erau corecte sau sa o vad ca arata clientei ce si cum trebuie executat ca o persoana care are habar cu ce se mananca un antrenament. Pe urma mai trebuie un regim alimentar niste sfaturi personalizate pentru fiecare clienta in parte, chestii care lipsesc cu desavarsire din agenda antrenoarei.

 

Antrenorul lucreaza si el cu cate un client de fiecare data, diferenta dintre programul antrenorului si cel a antrenoarei este marimea greutatilor, nimic mai mult. Antrenorul incepe antrenamentul cu clientul la mini-barul din incinta unde iau cate un shake, pe urma trec direct la aparate, multi nici macar nu se incalzesc putin. Antrenorul ii pregateste greutatile si ii spune numarul de repetari, apoi asteapta si numara pana clientul termina exercitiul si-l pune la alt exercitiu. Nu-l intereseaza daca pozitia este corecta, daca exercitiul este executat bine sau greutatile sunt alese bine pentru fizicul clientului. Este amuzant sa vezi cum un client care nu poate face cateva abdomene fara nicio greutate, primeste o greutate de 10 kg pe piept de la antrenor, care-i cere sa faca 10 repetari, si saracu om se chinuie si se inroseste tot incercand sa se ridice macar 5-10 centimetri cu greutatea pe piept de pe banca de facut abdomene.

 

Nici nu stiu cum ar trebui sa reactionez cand vad asa ceva, uneori imi vine sa ma duc la antrenor si sa-l iau putin la intrebari de ce face asa ceva cu clientii care n-au idee despre ce inseamna un antrenament la sala. Sau poate cel mai bine este sa observ doar, si sa las lucrurile sa se desfasoare fara interventie, daca clientul n-are minte atunci isi merita soarta. Daca el accepta ca cineva sa-si bata joc de el tot din prostie si in plus il mai si plateste pentru asta, atunci isi merita soarta. Totusi ramane o enigma pentru mine, ce-i recomanda pe acesti antrenori, pe ce criterii sunt selectati de cate-o sala de fitness si bodybuilding, care chipurile se respecta si practica preturi mari pentru niste servicii care lasa mult de dorit. In opinia mea doar sa numeri repeterile, sa bei cate un shake si pachetele de muschi nu fac din tine un antrenor. Recomand celor care merg la sala de fitness si bodybuilding carora de la inceput li se propune cate un antrenor sa aiba rabdare si sa-l urmareasca mai intai pe respectivul antrenor daca intr-adevar face si este capabil sa faca un antrenament serios si corect cu un client, si doar apoi sa-l plateasca. Atentie mare, este exact ca-n politica si in salile de fitness si bodybuilding sunt o gramada de pseudo antrenori pe care nu-i recomanda nimic pentru postul pe care-l ocupa.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu