Meniu

JP Monfort - o noua inselatorie online

JP Monfort
  • 29.04.2017
  • Newparts
  • Escrocherii
  • 0 comentarii

Escrocii si teparii nu au vacanta sau zile libere. Ei incearca in fiecare secunda ca sa profite de credulitatea viitoarelor victime. Recent am fost bombardat, prin intermediul postei electronice, de o serie de mesaje din partea unui asa numit „THE OFFICE OF J.P.MONFORT - In Partnership With President Klaus Iohannis” cu mesajul „Looking For The Most Talented Romanians Whoever They Are Wherever They May Live”.

Un mesaj inselator

Textul mesajului incepe cu o motivatie clara si atragatoare „The Office Of J.P.Monfort is inviting All Romanians to join The Romania Presidential Team.”, un mesaj care sa te faca sa citesti tot mailul. Daca tot era intentia presedintelui de a forma un fel de echipa prezidentiala, un subiect atat de dezbatut prin Mass Media m-am gandit ca poate sunt seriosi si bine intentionati. Dupa ce am lecturat mesajul, am stat putin pe ganduri ca sa-mi amintesc daca am auzit undeva mentionat in mass-media numele JP Monfort. Oricat mi-am stors creierii nu am reusit sa-mi amintesc nimic. Interesanta si amuzanta a fost descrierea candidatului ideal cat si distractia ce ar avea loc in fiecare luna, in timpul „lunii pline”, dar si tinuta obligatorie pe care invitatii ar trebui sa o adopte. Cerinta lor este simpla, trebuie ca sa le trimiti un CV la o adresa de mail.

Inselatorie online

Am verificat numerele de telefon pe internet si am descoperit ca unul este de la o firma din Iasi si celalalt de la Athenee Palace din Bucuresti. Despre JP Monfort gasesti prea putine detalii si este putin probabil ca Institutia Presedintelui Romaniei sa apeleze la niste „unii” despre care nu exista informatii online ca sa le faca „head hunter” si recrutari de personal. In concluzie, cred ca in spatele acestui tip de spam se afla niste indivizi de prin Africa ce incearca sa adune cat mai multe informatii despre viitoarele posibile victime, dupa care victimele sa fie momite cu asa numitele „Scrisori Nigeriene”. Inselatoria functioneaza prin ademenirea victimelor cu un castig tentant, substantial si rapid, printr-o mostenire sau spalare de bani. Apoi victimelor li se cere plata anticipata a comisionelor bancare si a unor taxe inventate. Recomand sa nu trimiti date personale sau informatii despre tine oricui iti cere acest lucru pana nu faci o minima de verificare. Cu cat infractorii au mai multe date despre tine cu atat le este mai usor sa compuna o poveste cat mai credibila cu care sa te ademeneasca si sa-ti traga teapa. Atentie mare cui trimiti datele personale.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu