Meniu

Romanu-i frate cu spam-ul

Spam
  • 02.06.2019
  • Newparts
  • Escrocherii
  • 0 comentarii

Cred ca nu exista zi in care sa nu primesc mai multe emailuri nesolicitate cu diferite oferte. De multe ori mi-am pus intrebarea: De unde au facut rost expeditorii de adresa mea personala de email?”, avand in vedere ca nu m-am abonat la ei si nici nu le-am oferit-o cu vreo ocazie anume. De multe ori m-am intrebat oare cum si de unde fac rost acesti spameri de adresele de email personale sau de firma? Mi se parea totusi o munca de titan ca sa te apuci si sa aduni o baza de date cu adrese de email. Desi am auzit vorbindu-se ca se vand la pachet baze de date cu adrese de email, de catre diversi indivizi de pe net, nu prea am dat crezare si oricum nu as fi putut sa am incredere ca intr-adevar baza de date cu adrese se email achizitionata este populata cu adrese de email valide.

 

Recent, m-am lamurit cum sta treaba cu spam-ul si de ce primesc atatea email-uri nesolicitate, zilnic, de la diversi, dupa ce am avut surpriza sa primesc urmatorul email:

„Societate Comerciala (fara nume si date de identificare)

Oferim spre comercializare Baze de date cu adrese de email pentru promovarea afacerii dvs. Bazele de date au fost construite pentru promovarea firmei noastre pe parcursul anului 2014. Bazele de date contin 510.000 de adrese de email ale firmelor de tipul:  nume domeniu .ro. Ultima actualizare a fost efectuata in 20 aprilie 2015.

Pret:  150 ron   pentru care se elibereaza factura fiscala. (zi zau ca eliberezi factura)

Bazele de date se livreaza pe suport CD prin posta rapida cu plata ramburs.

Oferim servicii de trimitere de mesaje de email:

Preturi:

         - 300 ron / 1 saptamana - 2 campanii (se trimite de 2 ori la toate firmele).

         - 500 ron / 2 saptamani - 4 campanii (se trimite de 4 ori la toate firmele).

         - 700 ron / 3 saptamani - 6 campanii (se trimite de 6 ori la toate firmele).

         - 800 ron / 1 luna - 8 campanii (se trimite de 8 ori la toate firmele).

 

Preluam prin externalizare serviciul de email marketing al companiilor interesate. Asiguram confidentialitate si profesionalism. Asiguram asistenta tehnica si instruire gratuit.”

 

Mailul a venit de pe un cont cu terminatia firmeromania.info. Acum daca urmaresti adresa de web a sitului realizezi ca nici macar nu mai functioneaza iar domeniul este de vanzare. Stau si ma intreb oare de ce romanul incearca sa faca totul prin inselatorie? Oare cati utilizatori si firme cu buna credinta s-au inscris pe respectivul site, cand era functional, fiind indusi in eroare si inselati cu diferite oferte atractive, tocmai ca sa ofere datele personale sau ale firmei, inclusiv o adresa de email valida la crearea contului pe acel site. Cred ca ar trebui legiferata si condamnata o astfel de practica, destul de josnica, care este foarte populara printre romani si siturile obscure care sunt create special doar pentru realizarea unor baze de date care vor fi oferite spre vanzare tot prin intermediul emailului. Stau si ma gandesc daca intr-adevar ofera factura baietii asa cum se lauda in oferta sau iti ofera doar o inca teapa la fel de mare ca si prima.

 

In concluzie, mare atentie pe ce situri iti lasi datele personale sau ale firmei si de la cine cumperi baze de date pentru campanii prin email. Ar trebui ca acest tip de „intreprinzator” sa raspunda pentru inselatorie informatica si demersurile lor sa fie descurajate in viitor. Chiar daca „Romanu-i frate cu spam-ul” acesti indivizi ar trebui descurajati sa mai practice inselatoria si sa raspunda chiar penal pentru faptele lor. Nu mai achizitionati baze de date de la persoane obscure de pe internet si nu mai finantati spamerii, din naivitate si buna credinta.

 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu