Meniu

Simbioza dintre interlopi si politicieni sugruma Romania

Interlopi luati pe sus de mascati
  • 03.08.2017
  • Newparts
  • Escrocherii
  • 0 comentarii

Un fenomen greu de acceptat a luat amploare in ultimii 25 de ani. Este vorba de o simbioza atipica dintre infractor/interlop si politist/politician. S-a incetatenit obiceiul conform caruia infractorii sa comande si sa conditioneze bunul trai al celorlalti cetateni de buna credinta in deplina colaborare cu politia si reprezentantii politici ai administratiei locale. Drept urmare bande de interlopi colinda si fac legea in cartiere si orase. Organizeaza retele mafiote prin care obliga tinere sa se prostitueze, copii, invalizi si varstnici la cersetorie, oameni apti de munca la sclavie moderna. Fura, fac trafic de masini si obiecte de lux, fac trafic droguri si de arme si reusesc sa adune sume fabuloase de bani si nimeni de la fisc sau autoritati nu-i intreaba nimic. Mituiesc cu sume consistente politisti, politicieni, procurori si judecatori, dupa care isi continua nestingheriti activitatile infractionale. Toate aceste mizerii se intampla sub ochii unui popor indiferent si temator, adept al sintagmei „lasa ca merge si asa”.

 

Nu pot sa inteleg sub nicio forma simbioza interlop-politist oricate argumente ar aduce omul legii. Bun, am inteles ca se practica infiltrarea politistilor sub acoperire in bandele de mafioti dar asta nu inseamna ca fraternizeaza cu interlopii, se nasesc unii pe altii si ca, acestia din urma, isi pot desfasura nestingheriti activitatile infractionale. Am inteles ca se practica racolarea de informatori din randul interlopilor si ca, acestia din urma, ar avea un statut mai privilegiat dar asta nu inseamna ca pot incalca in voie legea si ca sunt imuni in fata legii.

 

Scenele de teroare provocate de interlopi nu sunt un caz izolat, acesti indivizi sociopati se impun cu tupeu peste lege si autoritati. Aceasta este o situatie generalizata la nivelul intregii tari. Tipul interlopului sociopat cu o personalitate si caracter antisocial, face ce doreste oricand, oricum si cu oricine, nu se supune nici unei legi, conduita civica sau morala. Nu are remuscari daca loveste, raneste sau ucide, cu alte cuvinte, este foarte periculos!

 

Constat ca sentimentul de frica/teama conduce multe dintre comportamentele noastre si la nivel individual este exploatat de interlopi. Totusi, uitam un lucru extrem de important, comunitatea este intotdeauna mai puternica decat individul. Comunitatea trebuie sa se impuna si sa nu mai tolereze comportamente abuzive ori agresive, pe care trebuie sa le descurajeze si sa le interzica. Consider ca in fiecare caz de „interlopi mai presus de lege” societatea civila trebuie ca sa se mobilizeze, exact ca si in cazul Colectiv, tocmai pentru ca statul nu mai aplica legea si nu isi apara cetatenii.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu