Meniu

Construieste-ti propriul PC

Mini PC Acer Revo
  • 24.04.2017
  • Newparts
  • Tehnologie
  • 0 comentarii

„Project ARA for PC’s” este noua viziune a celor de la Acer Revo Build ce porneste de la un mini PC cu o amprenta la sol de 125x125 mm, care se poate estinde cu ajutorul unor blocuri magnetice ce se fixeaza unul peste altul pe partea superioara. Pana acum, este cea mai ingenioasa idee de a-ti personaliza un PC. Spre exemplu, in imaginea de mai jos principalul segment se afla in mijloc si contine logo-ul Acer. Acesta este modulul de baza si este livrat cu un procesor Intel Pentium sau Intel Celeron de 8 Gbt RAM. Blocul de sub baza este probabil zona destinata chip-urilor grafice, desi Acer nu face inca nici o specificatie in sensul acesta sau ce ar contine efectiv.

Project ARA

Deasupra liniei portocalii, este un modul ce contine un hard-disk portabil iar deasupra un modul ce contine unitatea audio cu boxe incorporate si un adaptor de incarcare pentru diferite device-uri. Acer poate oferi diferite tipuri de module pentru personalizarea unui PC, dar momentan acestea sunt doar cele de baza cu care a iesit pe piata. Pana nu apare produsul pe piata si blocurile disponibile pentru personalizare este foarte greu de dedus intentiile celor de la Acer. Tot atunci, putem afla si raspunsurile la intrebarile: cat de mult vor costa modulele suplimentare, daca se poate face upgrade la placa grafica pentru a putea rula cele mai noi jocuri video, etc. Totusi, ca si design si concept Acer Revo mi se pare extraordinar. Designul de baza este ingenios si atat de simplu. Scoaterea si adaugarea de noi module se face la fel de simplu. Fiecare modul fiind prevazut cu magneti cu contacte metalice care asigura conexiunea cu modulul de baza si formeaza reteaua de transmitere a datelor de la periferice la centru si invers. Ingeniozitatea vine insa de la faptul ca fiecare modul in parte poate functiona si autonom. De exemplu, poti deconecta unitatea de hard-disk si sa o foloseste independent si autonom, ca un hard disk extern standard.

 

In concluzie, mi se pare o idee destul de buna a celor de la Acer, dar, totusi nu-i prea vad exact functionalitatea si cine ar mai da banii pe un mini computer, astazi cand laptopurile si notebookurile sau tabletele ori telefoanele smart au preluat toate functiile unui PC standard. Poate ii vad utilitatea in industria jocurilor video ce ar insoti DVD-ul sau Blueray-ul cu jocul si in timp, acesta se poate upgrada ca sa poata tine pasul cu dezvoltarea jocului. Sper ca Acer va dezvolta ideea Acer Revo in viitor intr-o directie mai buna.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu