Meniu

Hololens - tehnologia viitorului

Holograme
  • 14.07.2017
  • Newparts
  • Tehnologie
  • 0 comentarii

Care dintre noi, nu a ramas uimit dupa ce a vazut pentru prima data holograme si teleportari in episoadele serialului science-fiction Star Trek? Probabil producatorii celebrului serial SF nu si-au imaginat vreodata ca hologramele vor prinde viata o data cu lansarea noului sistem de operare Windows 10 si a ochelarilor Hololens. Hololens iti prezinta realitatea virtuala, o realitate augmentata. Cei de la Microsoft au imaginat ceva asemanator, nu in cadrul unei casti inchise ci a unor ochelari holografici. Ideea ochelarilor Hololens este sa ofere utilizatorilor o experienta captivanta prin holograme amestecate intr-o lume reala printr-o pereche de ochelari. Mediile captivante sunt menite sa se extinda in lumea din jurul nostru. Astfel, Microsoft a iesit pe piata cu primul produs ce ofera o realitate augmentata in 3D. De fapt nu prezinta o lume virtuala separata ci o lume care se imbina perfect cu lumea din jur, oferind purtatorului o experienta noua, o experienta holografica. De fapt, imaginile provin dintr-o pereche de ochelari, ele nu sunt proiectate in fata ta in mod real.

Hololens

Cu o pereche de ochelari Hololens, poti avea parte de o lume doar a ta cu holograme, noutate realizata printr-o noua platforma captivanta oferita de Microsoft. Hololens de fapt este un calculator portabil holografic, un set de casti ce-ti ofera o realitate augmentata. Hololens capteaza imagini prin lentile, sunet spatial, prin intermediul senzorilor de miscare pentru a prinde toate informatiile despre mediul inconjurator. Ochelarii au de asemenea o unitate dedicata de procesare holografica sau HPU, pentru a interpreta gesturi, pozitii si cartografierea pozitiilor. Spre deosebire de un smartphone de ultima generatie, pe care il poti conecta la o pereche de ochelari, Hololens ramane un dispozitiv de sine statator, la fel ca Google Glass. Utilitatea acestui tip de ochelari este identificata de Microsoft in medicina, reparea obiectelor, constructii, jocuri sau experienta inedita in propria camera prin interactiunea cu obiecte invizibile.

 

Uimitor este faptul ca poti interactiona cu lucruri folosind mainile tale, pentru ca Hololens are incorporata o camera foto performanta care poate prinde miscarile chinetice ale mainilor. Microsoft Kinect este cea mai performanta tehnologie care surprinde miscarea, la ora actuala. Ramane de vazut cum va fi primit dispozitivul de clienti si cum se va orienta dezvoltatorul Microsoft in viitor. Oare, cati dintre noi ne vom lasa dusi de val si vom purta o pereche de ochelari fumurii de dimensiuni gigantice in timp ce fluturam din maini pentru a ne crea propria realitate augmentata sau propriile holograme. In concluzie, realitatea augmentata si realitatea holografica devin tehnologii reale, doar utilitatea lor ramane cea mai mare provocare a dezvoltatorilor de la Microsoft. In prezent, Hololens ofera o experienta suprarealista satisfacatoare, doar prin intermediul privirii sau prin intermediul varfului unui deget poti manipula un cursor, dar, intr-adevar ai nevoie de gesturi mai sofisticate pentru a imita miscarile din viata reala.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu