Meniu

Pentru iubitorii sporturilor nautice

Quadrofoil o bijuterie tehnologica
  • 01.09.2017
  • Newparts
  • Tehnologie
  • 0 comentarii

Iubesc iesirile in natura, mai ales cand prin preajma sunt ochiuri de apa, indiferent daca este vorba de o balta, un lac, un izvor sau un rau. Am fost fascinat intotdeauna de paianjenii care plutesc pe suprafata apei, sfidand gravitatia cu atata gratie, parca ar fi niste balerini ce pun in scena un balet ireal. Niciodata nu m-as fi gandit ca pornind de la miscarile acestor micute fiinte pe luciul apei, cineva s-ar inspira realizand un model inedit de barca cu motor.

Quadrofoil

Un grup de tineri sloveni, inspirati din natura, au realizat Quadrofoil, o barca cu motor electric. Designerii sloveni au creat o ambarcatiune cu aripi portante, brevetand o tehnologie noua, ce-ti da senzatia ca plutesti deasupra apei, oferindu-ti o experienta inedita si palpitanta pe apa. Quadrofoil functioneaza silentios, nu produce valuri sau emisii, fiind ideala pentru a te plimba pe lacuri, rauri, mari, oceane precum si prin ariile protejate unde sunt interzise ambarcatiunile clasice. Quadrofoil atinge o viteza maxima de 40 km/h si o autonomie de pana la 100 km si se poate reincarca complet in mai putin de doua ore.

Quadrofoil o ambarcatiune science fiction

Quadrofoil este cea mai sigura ambarcatiune la ora actuala. Teste de siguranta au fost efectuate, atat pentru siguranta pasagerilor cat si pentru mentinerea costurilor daunelor reduse in caz de accident. Un sistem anti-coliziune absoarbe toate fortele generate in caz de soc sau accident. Spre deosebire de o ambarcatiune clasica, Quadrofoil, nu se poate scufunda, coca goala pe dinauntru face ca ambarcatiunea sa pluteasca in orice conditii. Designul inedit al Quadrofoil asigura pozitia orizontala a ambarcatiunii in orice moment. In plus, ambarcatiunea este dotata cu doua veste de salvare, o vasla si fluier, pentru orice eventualitate.

 

In concluzie, Quadrofoil, efectiv zboara pe apa la un cost de 1 euro/ora. In acest euro fiind incluse si costurile de mentenanta si intretinere a ambarcatiuni pe tot parcursul anului. Quadrofoil a fost declarata cea mai eficienta ambarcatiune a momentului.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu