Meniu

Snolo Scion - o sanie science fiction

Snolo Scion - sania viitorului
  • 09.08.2017
  • Newparts
  • Tehnologie
  • 0 comentarii

In urma ca vreo 2-3 ani citeam pe internet ca s-a produs o sanie din Stealth-X o fibra de carbon performanta. La momentul respectiv chiar ma minunam, facand o comparatie cu saniile din copilaria mea fabricate din teava de fier, manual, de cate un sudor in pauza de masa. Proiectata de o firma din Noua Zeelanda, sania pe baza de Snolo a fost conceputa pentru a fi rapida, usoara si manevrabila. Din pacate pretul de 2999 de dolari americani era extrem de mare pentru majoritatea fanilor. Acum, producatorii zeelandezi sunt gata sa inceapa productia la o versiune mult mai ieftina si accesibila din fibra de carbon numita Scion.

 

La fel ca un Stealth-X, Scion este un corp monococa elegant realizat, cu un schi frontal cu cuie la picior si cu un brat care le conecteaza inteligent. Utilizatorii saniei conduc cu picioarele schiul din fata, prin presiune exact ca la un snowboard. Daca Stealth-X este realizat in intregime din fibra de carbon, Scion este realizat din polietilena de inalta densitate armata cu fibra de carbon. De asemenea scaunul este impermeabil acoperit cu spuma de nailon, conectorii sunt din otel inoxidabil si se pot inlocui usor, in plus mai exista o curea tip bobina pentru a putea tine sania si a nu o pierde in timpul unei cazaturi. Greutatea totala a unui scion este de 7.5 kilograme fata de numai 4 kilograme, cat avea un Stealth-X.

 

Spatarul scaunului in spate este mai putin pronuntat, permitand utilizatorului sa se intinda intr-o pozitie standard de sanie, daca doreste. Sau poate sa stea in pozitia sezut, fara probleme. In cazul in care doreste sa-si schimbe pozitia si caracteristicile de manipulare, utilizatorul poate modifica/ajusta punctul de echilibru al schiului din fata. De asemenea este posibila montarea unui carlig pentru atelaj canin, folosind punctele de fixare dedicate. Pretul cu amanuntul practicat pentru o astfel de sanie este de 549 dolari americani, un pret inca destul de ridicat pentru buzunarul romanului.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu