Meniu

Cum sa te imbogatesti in cinci pasi ?

Auto motivare
  • 27.01.2020
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Stim cu totii cat ne este de greu ca sa ne auto motivam. Intampinam greutati serioase cand ne trezim dimineata, cand incercam sa tinem cate o dieta sau un regim alimentar sau cand incercam sa mentinem armonia in cuplu. Dar, din varii motive ne pierdem motivarea pe parcurs. Motivarea nu este doar o traire psihica pe care o experimentam la nivel neuronal sau o invatam documentandu-ne online. Adevarata schimbare pe care o putem face in viata noastra apare in momentul in care am invatat suficient despre noi si ne cunoastem foarte bine astfel incat sa luam acele decizii corecte in fiecare zi.

 

Convingerile noastre ne creeaza realitatea

 

Tot ceea ce percepem prin simturile noastre trebuie sa treaca prin filtrul convingerilor si credintelor noastre. In viata de zi cu zi, realitatea exterioara si cea interioara, sunt filtrate inseparabil. Daca vom reusi ca sa ne controlam convingerile, vom reusi sa ne readaptam modul cum percepem realitatea care ne inconjoara.

 

Pare destul de amuzant daca ne gandim ca prin controlul convingerilor ne putem controla perceptia realitatii. Desi sunt multe evenimente pe care nu le putem controla, precum locul nasterii sau familia si bagajul genetic pe care-l mostenim, majoritatea se pot controla. Ce-i drept, multi oameni doar se plang cu referire la acest aspect in loc sa faca ceva. Este adevarat ca ne nastem cum ne nastem dar, numai noi putem controla fiecare convingere pe care o avem in minte. Tot ce facem este alegerea noastra si reprezinta exact convingerile noastre.

 

Sa luam de exemplu doi oameni de pe strada, blocati in trafic. Unul ar putea fi foarte nevos, anxios si incrancenat, nefiind in stare sa accepte realitatea in care se afla. Pe cand celalalt poate fi calm si calculat, inaintantd prin trafic, amuzandu-se de reactia celorlalti participanti la trafic, bucurandu-se de viata, chiar si in conditii nu tocmai favorabile. Totul tine de perceptia noastra si de cum privim viata.

 

In ziua in care recunoastem acest adevar si devenim constienti ca suntem singurii care putem controla convingerile noastre, putem sa devenim stapanii propriei noastre vieti.

 

Succesul este creat de obiceiurile noastre zilnice

 

Intr-adevar obiceiurile noastre zilnice ne modeleaza ca sa fim exact ceea ce suntem. Acest lucru nu este greu de anticipat, daca doar mancam, ne jucam si navigam pe internet, nu vom ajunge ca sa realizam nimic si stima noastra de sine se degradeaza in timp. Pe de alta parte, daca tinem zilnic un regim alimentar sanatos, ne punem obiective concrete de atins si lucram pentru realizarea lor, succesul vine mult mai repede si mult mai usor. Toate acestea le putem realiza printr-o gandire sanatoasa iar rezultatele le vom simti in cel mai scurt timp.

 

Cheia succesului este sa dezvolti obiceiuri bune, inainte de orice altceva. Ideea e sa gasesti acele obiceiuri bune si sa devii sclavul lor, pentru a-ti indeplini orice vis. Toti oamenii de succes, nu stau toata ziua si pierd timpul de pomana, ei sunt determinati, motivati si au o etica a muncii care porneste exact de la obiceiurile lor zilnice.

 

Perseverenta este cel mai important factor

 

Traim intr-o societate in care viteza ne influenteaza toate aspectele vietii. Cred ca fiecare dintre noi a primit in mail sau a citit un articol despre „Cum sa te imbogatesti rapid”, despre vreo „Dieta de slabit” miraculoasa cu rezultate din prima zi sau „Cum sa inveti o limba straina” in 3 zile, articole care iti promit rezultate instant, fara efort sau cu eforturi minime.

 

Cruda realitate este ca, succesul vine dupa ani de munca intensa si perseverenta. Succesul necesita timp si are nevoie de timp, de experienta. Stiintific este demonstrat ca ai nevoie de 10000 de ore pentru a stapani o limba straina sau un limbaj de programare. Transpusa in practica, aceasta suma reprezinta intre 5-10 ani de exercitiu zilnic, pentru a deveni profesionist.

 

Intotdeauna inceputul este greu, dificil si ne descurajam imediat. Pentru a avea succes in orice intreprindem trebuie sa facem totul din placere, sa invatam ca sa iubim ceea ce facem si sa fim perseverenti, sa facem acel lucru cu entuziasm, in fiecare zi.

 

Daca credem si vrem sa avem rezultate imediate intr-un anumit domeniu sau sa atingem un obiectiv cat ai pocni din degete si simtim ca nu facem progrese conform cu asteptarile noastre, acest lucru duce la instaurarea indoielilor si a neincrederii in noi, ceea ce duce inevitabil la un esec lamentabil.

 

Trebuie sa fim perseverenti si sa ramanem perseverenti in tot ceea ce facem. Sa avem incredere in noi, sa ne stabilim obiective tangibile si sa depunem eforturi sustinute pentru a le atinge. Atunci cand ne atingem obiectivele pe termen scurt, cele pe termen lung sunt mult mai aproape de a fi realizate iar sentimentul de auto motivare creste in intensitate.

 

Confortul este cel mai mare inamic al nostru

 

Ca fiinte umane suntem predestinati pentru a cauta confortul. Un pic de confort este intotdeauna bine venit. Oare cine nu iubeste un pahar de alcool si o leneveala pe canapea, urmarind un serial pe Netflix, dupa o zi istovitoare de munca? Totusi, nu putem exagera cu acest confort, pentru ca putem foarte usor sa devenim captivi acestor obiceiuri.

 

Stand acasa pe canapea, savurand pahare de alcool, mancand meniuri livrate la domiciliu, urmarind emisiunile preferate sau jucandu-ne jocurile preferate, in fiecare zi, poate parea satisfacator, dar, nu este calea pentru a deveni ceea ce dorim sa fim.

 

Pentru a atinge obiective grandioase si sa ramanem motivati, trebuie sa iesim din zona de confort. Pentru aceasta avem nevoie de curaj si determinare. Orice lucru vrem sa facem, de la cel mai banal pana la cel mai complicat, la prima vedere, vor parea infricosatoare. Dar, cu cat le facem mai des si iesim din zona noastra de confort, toate acestea vor deveni mult mai usoare si simple de realizat. Cu cat invatam mai repede ca sa traim in acest disconfort acceptat, o sa ne apropiem mai mult de obiectivele noastre. Cand descoperim ceva care ne sperie, trebuie sa trecem prin acel ceva in fiecare zi, pana ce acesta devine o rutina.

 

Viata noastra este imprevizibila

 

Exact cum ne luptam si cautam confortul, ca si fiinta umana, noi cautam siguranta. Toti vrem sa simtim ca ne putem controla viata si ca putem prezice cum se vor desfasura lucrurile, cum se vor sfarsi si cum ne vor afecta. Este in natura umana si o insusire a creierului nostru, de a gasi sabloane stabile si sigure, in orice, dupa care sa ne ghidam. Drept urmare, mintea nostra cauta intotdeauna experiente pe care sa le inteleaga, ce au sens si pe care le poate controla. Chiar in momentul acesta, creierul nostru lucreaza si incearca sa inteleaga lucrurile care s-au petrecut deja, care au disparut.

 

Chiar daca percepem viata noastra in fiecare zi ca neschimbata, ca intr-o rutina infinita, universul din care facem parte este in continua schimbare. Chiar daca stam nemiscati, celulele din corpul nostru se multiplica sau mor, totul in jurul nostru se transforma, inclusiv stand degeaba, ne plimbam cu galaxia, din care facem parte, prin univers.

 

Prin urmare, cu cat ne agatam mai mult de lucruri, de sentimente, de situatii si vrem ca ele sa ramana la fel, cu atat vom suferi mai mult. Cu cat de usor reusim sa ne adaptam cursului vietii vom realiza si vom percepe ca lucrurile sunt perfecte asa cum sunt, in momentul prezent, chiar daca se schimba si se transforma mereu, cu atat perspectivele si perceptiile noastre vor fi mai bune.

 

In concluzie, ne va fi mult mai usor ca sa trecem peste un esec si vom putea elimina teama de esec mult mai usor, daca acceptam ca viata este imprevizibila si universul, din care facem si noi parte, este intr-o continua transformare.

 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu