Meniu

Cum vezi creativitatea ?

Creativitate
  • 18.05.2017
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Este frecvent vehiculata ideea ca actul creatiei este un fapt ocazional pe care il manifesta un numar restrans de artisti si inventatori geniali in marile momente de inspiratie. In fapt, noi toti suntem creativi zilnic. Ori de cate ori o problema este rezolvata intr-o maniera inedita, descoperim o noua utilitate a unui obiect banal sau ne lasam purtati ideativ intr-o lume nemai-intalnita este implicata intr-un anumit grad creativitatea. Dupa cum afirma Vagotski: “tot ceea ce depaseste in viata de toate zilele limitele rutinei si cuprinde macar un dram de noutate poate fi numit proces creator”.

 

Fiind o rezultanta a functionarii optime a intregii personalitati, creativitatea reprezinta totodata sinteza unor factori multipli de natura intelectuala si aptitudinala. Nu trebuie insa minimalizat rolul factorilor motivationali, emotionali si cu precadere ai celor atitudinali in dinamica procesului creative. Creativitatea vizeaza abilitatea de rezolvare a problemelor intr-un mod original, competent si adaptativ. Oamenii creativi tind sa-si manifeste aceasta caracteristica intr-un domeniu specific. Dupa cum exista multiple tipuri de inteligenta, deosebim si numeroase tipuri de creativitate.

 

In scopul maximizarii potentialului creative in orice domeniu este necesar sa fie inteleasa natura de tip “puzzle” a procesului creativ. Activitatea creativa este una din cele mai mari provocari ale vietii si implicit atrage dupa sine cele mai mari recompense.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu