Meniu

Motivarea

Motivarea
  • 21.04.2019
  • Newparts
  • Dezvoltare
  • 0 comentarii

Uneori stam si ne miram de ce dam gres in anumite activitati si de cele mai multe ori nu gasim o cauza reala si concreta, desi in sinea noastra suntem convinsi ca am depus toate eforturile pentru a izbandi in orice situatie. O cauza serioasa care ne poate duce spre esec este de cele mai multe ori anxietatea autoindusa. Formula anxietatii autoinduse poate sa ne fie semnalata prin mai multe semne. Ne vin in minte ganduri care ne macina launtric, de genul ceea ce am sa fac este foarte important sau cel mai important. N-am mai facut niciodata mai mult ca acum pentru acest lucru important. Ce voi face este un lucru incredibil de important, este un punct de cotitura, o aventura cu un risc ridicat, este un moment in timp cu care nu ma voi mai intalni niciodata. Prin urmare eu sunt foarte nervos si-mi alimentez nervozitatea in continuare. Din aceasta cauza am nevoie ca sa fiu si mai nervos, deoarece importanta momentului imi justifica nervozitatea. Toate acestea te indreapta spre un esec clasic. Imi pot imagina aievea ca toate caile acestea nu vor functiona.

 

Totusi exista solutii simple aplicabile oricui. O abordare comuna pentru reducerea ciclului nefericirii noastre, va spun din proprie experienta, este in general sa minimizezi cat mai mult importanta evenimentului viitor. Trebuie sa-ti spui ca nimeni nu te urmareste si nu este cu ochii pe tine. Nu este mare lucru, doar eu exagerez prea mult acest moment, nu este la fel de important dupa cum cred eu, nu conteaza cu adevarat asa de mult acest eveniment, precum imi imaginez eu.

 

Problema cu aceasta abordare simpla este faptul ca poate vei petrece o zi in care vei comunica cu tine despre parghiile si impactul evenimentului asupra ta. Prin diminuarea in mod activ a ceea ce vei realiza, vei face in asa fel incat, dar cel mai probabil, te vei vedea mai demn de realizari si mai mari in ziua care urmeaza. De fapt nu conteaza. De fapt acesta este cel mai important lucru ce urmeaza sa-l faci, si denigrarea lui submineaza foarte mult in primul rand motivul pentru care faci acest lucru.

 

Iata o alternativa accesibila. Este in regula sa fii nervos. In loc sa lupti cu anxietatea autoindusa, incearca sa dansezi cu ea intr-un ritm de vals. Spune-i “Bine ai venit!”, incearca sa o savurezi. Este un semn bun, pentru ca esti pe cale sa faci ceva important. Acest lucru este important si reprezinta cheia oricarei reusite.

 

Cand primim cu bucurie un sentiment ca acesta, cand il imbratisam, de fapt ca in orice imbratisare, privim deja in spatele lui, anxietatea nu creste mai mult si mai destabilizatoare, pentru tine si scopul tau in sine. Astfel sentimentul incepe sa se inmoaie, se inmoaie pana in punctul in care putem lucra cu el eficient in atingerea obiectivelor sau depasirea evenimentelor. Ca o recomandare sincera si onesta, utilizeaza-ti teama pe post de combustibil in depasirea evenimentelor care te sperie.

 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu