Meniu

Acum il vei cunoaste pe Dumnezeu !

Sicario - asasin platit
  • 08.08.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

„Acum il vei cunoaste pe Dumnezeu!” este o fraza memorabila din filmul „Sicario”, care mi-a ramas in minte si care cred ca este potrivita de fiecare data cand un interlop este prins si pedepsit la limita legii. Ceva mai sublim si mai plin de semnificatie nu cred ca exista, nici in film dar nici in realitate. Actiunea filmului se desfasoara la granita dintre Statele Unite si Mexic, acolo unde legea nu mai exista, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer devine martor al traficului international de droguri desfasurat cu implicarea fortelor guvernamentale. Exact asa cum se intampla in zilele noastre, in aproape toate localitatile tarii, in care interlopii lucreaza mana in mana cu politia si reprezentantii adiministratiei locale, vezi cazul Bercea-Basescu (un exemplu elocvent de relatii de tip mafiot intre politicieni si clanurile tiganesti). In filmul Sicario problema si miza creste atunci cand fortele guvernamentale trebuie sa il captureze pe capul unui cartel mexican criminal.

 

Facand o paralela cu realitatile noastre, mi-ar place ca o echipa la limita legii sa puna capat activitatilor ilegale si sa destructureze clanurile interlope. In film, ei chiar reusesc sa-i prinda pe capii criminalitatii, cu pretul vietii unor traficanti de droguri mai mici sau mai mari si a mai multor politisti corupti. Intriga filmului e clara, se iveste o ocazie prin care se poate combate criminalitatea ce implica o actiune la limita legii si dincolo de aceasta limita. O situatie de cumpana in care nu stii ce sa alegi, o actiune legala care ar avea ca rezultat un eventual esec in prinderea si condamnarea mafiotilor sau o actiune peste limita legala in care te folosesti exact de armele mafiotilor, cu un rezultat eficient si corect.

„Sicario” in Mexic inseamna asasin platit. In fond, vedem o poveste despre o razbunare fara limite, in care ii cad prada nu doar cei aflati in diverse grade de vinovatie, ci si aceia care au o imagine idealizata asupra binelui si a legii. Am admirat mesajul filmului, actiunea si mobilizarea exemplara de care dau dovada fortele guvernamentale cand trebuie sa execute un ordin si au un scop bine definit, destructurarea unui cartel mafiot.

 

In concluzie, cred ca mesajul filmului ar trebui preluat si pus in practica de catre autoritatile romane in lupta cu clanurile interlope si a infractionalitatii in continua crestere. Mi-as dori ca toti acesti interlopi si politicieni corupti care se cred mici dumnezei, care cred ca pot da sentinte si pot abuza la infinit de cetatenii de buna-credinta, sa primeasca o pedeapsa in functie de gravitatea faptelor savarsite. Sa-si primeasca pedeapsa fara a mai avea posibilitatea de a se substrage efectuarii pedepsei. Ajunge, nu mai vreau sa vad si sa aud ca interlopii in cardasie cu politicienii conduc totul in Romania.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu