Meniu

Aveam si noi candva o flota ...

Flota
  • 29.10.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

A fost odata ca niciodata in regiunea carpato-danubiano-pontica o tarisoara inzestrata cu “de toate” de la natura si divinitate. De la inceputuri, aici trebuia sa existe echivalenta raiului pe Pamant, dar, din pacate, pozitia geo-politica si un popor fara minte, anuleaza toate facilitatile primite. Nu stiu cum se face ca o tara atat de frumoasa si cu potential ajunge sa fie condusa si furata de niste oameni fara scrupule, fara dragoste de tara, fara patriotism, de o ferocitate iesita din comun si o dorinta netarmurita de imbogatire rapida. Stai si te gandesti cine-i vinovat ca s-a ajuns in situatia actuala? Cine-i vinovat pentru clasa politica pe care o avem? Pai cine sa fie vinovat, daca nu poporul care i-a ales cu votul lor? Raspunde cineva? Cu siguranta, NU.

 

In vremuri de demult apuse, de care a uitat poporul, in manualele de Geografia Romaniei elevii invatau printre altele despre economia, industria si resursele naturale ale tarii. Daca pe vremuri vorbeam de economie, astazi vorbim despre o pseudo-economie, daca pe vremuri invatam despre combinatele industriale, astazi locul lor a fost luat de ruine, super marketuri sau imobiliare. Cu numai 28 de ani in urma invatam si ne mandream cu o flota romaneasca de petroliere si pescuit oceanic. Astazi aceasta flota s-a evaporat de parca nici n-ar fi existat vreodata. Cine raspunde pentru prejudiciu si situatia actuala? Cu siguranta, nimeni.

 

In cazul flotei romanesti situatia este tragica, efectiv a disparut fara sa existe un prejudiciu, fara sa raspunda cineva. Intrebarea corecta este daca exista o flota de vapoare, care valorau cateva miliarde de dolari, aceasta nu mai exista dar nu mai exista nici prejudiciu, asadar unde-i flota, unde-s banii si cine raspunde? Intrebari la care nu vom avea raspunsuri. Totusi cum a disparut flota? Foarte simplu au ajuns in fruntea tarii o gasca din fosta securitate comunista care a dat o lovitura de stat in 1989, s-au instalat la putere si au inceput sa fure tara si bugetul de stat, fara scrupule si resentimente. Ca tara si popor cum poti sa-ti distrugi transporturile si infrastructura? Foarte simplu pui ministru al transporturilor un securist. Nu o data, nu de doua ori, ci de cate ori se poate ii dai mandatul aceluiasi securist.

 

Ce stie sa faca acest securist cel mai bine si mai bine? Pai, sa primeasca spaga si sa fure? Altceva chiar nu stie sa faca? Din pacate nu stie, pentru ca nu a fost pregatit sa faca altceva, nu are scoala sa faca proiecte si politici de guvernare. Ne mai miram ca a disparut flota? Unii da, unii nu, unii deja nici nu mai tin minte ca la un moment dat aveam o flota. Trist dar adevarat. Cum a reusit sa dispara flota? Pai foarte simplu, o parte a fost vanduta si banii furati, o parte a fost pusa garantie la credite si banii din credite furati si o parte a fost pierduta prin contracte neperformante care aveau la baza o spaga incasata de Traian Basescu, din calitatea de ministru al transporturilor.

 

Cine a beneficiat de pe urma disparitiei flotei? Poporul roman? Cu siguranta, NU. Traian Basescu si clica din jurul lui? Evident ca, DA. Vor plati acestia pentru paguba si furt? Evident ca NU. Cum se poate ca nu vor plati niciodata pentru asta? Au reusit si realizat o scamatorie odioasa. Au vandut flota si au furat banii. Evident ca la un moment dat a existat cineva care a instrumentat un dosar, a identificat un prejudiciu si a identificat vinovatii. Vinovatul principal a scapat la limita de raspundere cand a fost propus si ales presedinte de un popor cretin. Bine, poti spune ca a fost o greseala prima data, dar si a doua oara acelasi popor cretin i-a mai dat un mandat. Apoi, vine o voce din sistem si afirma ca presedintele are imunitate si se suspenda urmarirea si ancheta in dosar pe timpul mandatului. In timpul mandatului, nici vinovatul nu sta cu mainile in san asteptand sa treaca timpul, ci actioneaza ca sa-si salveze pielea. Asa se schimba si se fac mai multe expertize pana se ajunge la prejudiciu 0 in dosarul flota. Cu alte cuvinte flota a disparut dar prejudiciul este 0. Cu cateva zile inainte de incheierea mandatului Curtea Constitutionala spune ca de fapt presedintele nu a avut imunitate, dupa ce timp de 10 ani, in mod paradoxal, au afirmat ca imunitatea presedintelui exista si nu poate fi anchetat. In acelasi timp clica ajunsa la putere schimba cu dedicatie si codul penal, pentru ca dupa incheierea mandatului dosarul sa fie clasat cu surle si trambite.

 

Este o nesimtire si o inselatorie “cat China” ce se intampla in justitia romana. Asa ceva intr-o democratie autentica nu se putea intampla. In concluzie, aceasta justitie, chipurile reformata, claseaza dosarul flota, nimeni nu mai raspunde pentru disparitia navelor si a banilor. Unde este dreptatea? Cu siguranta la cel care o aplica. Uite asa printr-o scamatorie, Traian Basescu mai scapa de un dosar penal si va trai linistit, atat el cat si familia lui, in lux si bogatie, pentru ca un popor cretin nu a stiut ce sa faca la un moment dat cu votul sau. Bravo Justitia Romana, esti independenta si reformata asa cum si-a dorit tatucul tau, Traian Basescu!

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu