Meniu

Biserica Catolica a recunoscut teoria evolutionista si Big Bang-ul ca adevarate

Suveranul Pontif
  • 27.08.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Cat de mult conteaza ca in fruntea unei institutii sa fie o persoana culta, rationala si inteligenta, chiar daca institutia este Biserica Catolica. Recent, Suveranul Pontif a recunoscut intr-un discurs tinut la Academia Pontificala de Stiinte ca teoriile despre Evolutionism si Big Bang sunt adevarate. Niciodata nu imi imaginam ca un suveran pontif o sa recunoasca ca adevarate teoria evolutiei sau cea a big bang-ului. Aceasta recunoastere a evolutiei este cu adevarat surprinzatoare, mai ales ca vine la peste 150 de ani de cand a fost emisa teoria evolutiei prin publicarea cartii “Originea Speciilor” de catre Charles Darwin, in anul 1859. Charles Darwin a fost un naturalist britanic, cercetator, geolog si biolog. La scurt timp de la publicarea teoriei evolutioniste, aceasta a fost recunoscuta de societatea stiintifica, mai putin de biserici si cultele religioase crestine. Teoria evolutionista este predata in scolile din toate statele laice din Uniunea Europeana, inclusiv la noi in invatamantul romanesc.

 

Cu atat mai surprinzatoare sunt comentariile Suveranului Pontif care recunoaste ca evolutionismul si Big Bang-ul sunt reale, cu atat mai mult cu cat “Dumnezeu nu trebuie sa fie imaginat ca un magician cu o bagheta magica in mana”. Papa Francisc a explicat ca teoriile stiintifice demonstrate si acceptate de lumea academica nu sunt incompatibile cu existenta unui Creator, mai degraba acestea au nevoie de un creator. Mai ales cand citim despre Creatie in Geneza, ne putem usor imagina ca Dumnezeu este un magician cu o bagheta magica capabila de orice. Dar, din pacate, nu este asa si nu trebuie interpretata in asemenea mod, ne indeamna Papa Francisc. Conform noii interpretari a Bisericii Catolice, Dumnezeu a creat fiintele umane si le-a lasat sa se dezvolte conform legilor interne pe care le-a dat fiecaruia astfel incat el sa-si atinga implinirea.

 

Teoria Big Bang-ului, despre care ni se spune ca se afla la originea lumii, nu contrazice interventia divina a Creatorului, ci, mai degraba, are nevoie de ea. Desi nu explica exact cum intervine Creatorul in creatia Cosmosului, reprezentantul Bisericii Catolice accepta totusi o teorie demonstrata stiintific. La fel cum teoria evolutiei speciilor in natura nu este incompatibila cu notiunea Creatiei, pentru ca evolutia necesita crearea fiintelor care evolueaza. Este remarcabil curajul Suveranului Pontif de a recunoaste teoriile stiintifice, cu atat mai mult cu cat se cunoaste faptul ca Biserica Catolica este recunoscuta ca o institutie anti-stiinta si care s-a bazat secole la rand pe Inchizitie pentru a ameninta si forta toate cercetarile si descoperirile stiintifice sa fie retrase, fiind considerate eretice.

 

Lumea academica recunoaste ca declaratiile Suveranului Pontif sunt semnificative. Prin urmare, suntem descendentii directi ai Big Bang-ului care a creat Universul. Cu alte cuvinte, Evolutia deriva din Creatie. In concluzie, astept cu nerabdare sa recunoasca si reprezentantii Bisericii Ortodoxe cele doua teorii, dar si reprezentantii celorlalte religii care au combatut pana acum atat teoria evolutionista cat si Big Bang-ul. Pentru mine, este evident ca evolutionismul si Big Bang-ul sunt adevarate si tind sa dau crezare mai degraba lumii academice decat unei biserici inchistata in dogma si doctrina religioasa, bazata pe teoria “crede si nu cerceta”.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Alexandru la 19.04.2018

Biserica catolica oricum credea in evolutionism. Dumnezeu a creeat doar sufletul, apoi a pornit evolutia speciilor inclusiv a omului dintr-o specie in alta pana sa se ajunga la forma lor actuala.

Reply
Adauga un comentariu