Meniu

Bitcoin este o moneda a carei valoare este direct proportionala cu lacomia umana

Bitcoin
  • 04.12.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Imi aduc aminte euforia manifestata de deponentii la „Caritas” din anii post revolutionari. Efectiv, s-au organizat pana si curse speciale care sa duca deponentii la Cluj. Excitarea era maxima, toata lumea spera sa se imbogateasca repede si sa apuce ca sa ruleze banii de mai multe ori. Unii dintre naivi si-au vandut apartamentele si toate bunurile doar ca sa bage cat mai multi bani in joc. Totul a mers ca uns si toata lumea era increzatoare pana cand bula Caritas s-a spart si marea majoritate a deponentilor au pierdut tot. Nimeni nu si-a mai recuperat vreodata banii. Dramele umane au fost multe, dar despre ele nu a mai scris nimeni. In anii de frenezie ai Caritas-ului, toata lumea stia de joc sau cel putin a auzit despre el, dar nimeni nu stia cum a aparut si cine era in spatele jocului piramidal.

 

Astazi asistam, parca, la un nou joc piramidal care cuprinde generic orice kriptomoneda sau moneda digitala, precum Bitcoin, Ethereum sau altele, care exista doar in mediul online. Frenezia oamenilor este asemanatoare cu cea pe care am trait-o in timpul Caritas-ului. Toata lumea viseaza sa se imbogateasca din Bitcoin sau criptomonede, avand in vedere faptul ca valoarea acostora se apreciaza de la luna la luna cu procente incredibile.

 

Daca stau bine si ma gandesc oriunde cauti pe internet nu gasesti nici o informatie plauzibila din care sa afli cine a inventant aceasta moneda si cine se afla in spatele acestor monezi? Pe ce anume se bazeaza valoarea acestor criptomonede si cum le poti produce sau fabrica, in afara de schimbul sau cumpararea lor cu bani reali ori asa zisa „minare”.

 

Din punctul meu de vedere, am gasit urmatoarea logica cu privire la moneda digitala. Cineva a inventat spre exemplu Bitcoin, o aplicatie sau o solutie digitala pentru un joc sau orice atceva. Exact cum erau pe vremuri „Bananas Dollars” pe care-i castigai cu milioanele dar totul era online si nu aveau valoarea in viata reala. Apoi aceasta moneda a trecut in Darkweb unde puteai achizitiona droguri, spre exemplu, sau orice alt produs prohibitiv. Cum s-a ajuns ca sa aiba valoare aici? Foarte simplu. Se stie faptul ca anumiti dealeri de stupefiante pentru a te prinde sunt dispusi sa-ti ofere droguri chiar si gratis pana se instaureaza dependenta, apoi vei face orice ca sa-ti achizitionezi drogurile cu bani reali. Cred ca acesta a fost mecanismul prin care monedele virtuale au inceput sa capete valoare. 

 

Luand in considerare faptul ca moneda digitala Bitcoin s-a apreciat de cateva mii de ori la suta doar in ultimul an, este de la sine inteles ca cei care au initiat programul si isi pot genera Bitcoini virtuali au tot interesaul ca sa investeasca in publicitate. O publicitate super tentanta pentru milioanele de naivi care vor sa se imbogateasca repede. Astfel ca astazi 1 Bitcoin „valoreaza” peste 10.000 de dolari reali. O suma incredibila. Intrebarea se pune cand o sa dispara aceste criptomonede sau aplicatiile in care se presupune ca sunt stocate asa-numitele „portofele virtuale” vor deveni nefunctionale si nule.

 

Totusi, pentru a fi totul cat mai credibil si mai convingator ti se spune ca poti „mina” Bitcoin dar si alte monede virtuale pe internet. Aceasta minare este insa atat de ineficienta si castigi atat de putin in timp foarte lung incat intra in contradictie cu nerabdarea umana si dorinta de inavutire rapida, astfel incat, mirajul banilor te fac sa cumperi cu bani reali aceste criptomonede.

 

In concluzie, consider ca toate aceste criptomonede sau monede virtuale sunt o mare inselaciune. Atata timp cat nu stii ce sunt, cum se produc si cum le poti securiza, ar trebui sa te gandesti de 10.000 de ori inainte ca sa dai 10.000 de dolari pe un Bitcoin. Sper sa nu se intample niciodata ca sa sr ajunga in situatia in care cei care se ocupa de aceste monede sa fie arestati sau aplicatiile lor eliminate de pe internet si in locul portofelului electronic sa-ti apara o eroare 404. Sper sa nu devii victima unei speculatii desfasurata la nivel global care sa te determine sa-ti dai banii pe o moneda virtuala fictiva care a existat doar in imaginatia colectiva, a carei valoare a fost umflata numai de lacomia umana.

 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu