Meniu

Ce semnfica gestul OK ?

Gestul OK
  • 19.08.2020
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Acest gest a fost popularizat, in Statele Unite ale Americii, la inceputul secolului al XIX-lea, probabil de ziarele care in acea vreme au facut o moda din a utiliza initialele pentru prescurtarea frazelor uzuale. Exista multe pareri diferite privind semnificatia initialelor “OK”. Dupa unii, ele inlocuiesc expresia “all correct” (totul este in regula), care putea fi scrisa in mod gresit “oll korrect”, iar dupa altii, ele ar marca opusul lui “knock-out”, adica K.O. O alta teorie sustine ca aceste initiale sunt abrevierea locului de nastere “Old Kinderhook” al unui presedinte American din secolul al XIX-lea, care a utilizat aceste initiale ca un slogan in campania sa electorala. Nu o sa aflam probabil niciodata care din aceste explicatii este corecta, dar cert este ca inelul format din unirea degetului mare al mainii cu cel aratator reprezinta litera “O” din semnul “OK”.

 

Sensul lui “OK” este identic in toate tarile vorbitoare de limba engleza, si, desi acest sens s-a raspandit in intreaga Europa si Asie, in anumite locuri originea si sensul gestului sunt diferite. In Franta, de exemplu, gestul “inelului” semnifica “zero” sau “nimic”, in Japonia poate insemna “bani”, iar in unele tari mediteraneene este un semn pentru gaura si adesea se utilizeaza pentru indicarea homosexualitatii.

 

In concluzie, pentru cei care calatoresc in strainatate regula cea mai sigura este sa se supuna principiului: “Cand te afli la Roma, comporta-te asa cum se comporta cei din Roma”. In felul acesta vom putea evita posibile situatii neplacute.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu