Meniu

Cum sa slabim sanatos ?

Slabit sanatos
  • 30.05.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Exista enorm de multe diete alimentare si exercitii fizice recomandate pentru pierderea in greutate. Stau si ma gandesc, oare, care sunt cele mai bune si eficiente exercitii fizice prin care sa poti pierde in greutate in mod sanatos. Pentru asta ar trebui sa cautam exercitiile fizice sau sporturile in care poti pierde cel mai mare numar de calorii intr-o ora. Alergatul dar mai ales sprintul se afla in topul exercitiilor fizice cu cel mai mare consum de calorii pe ora, dar exista cel putin inca 10 activitati fizice prin care poti arde peste 500 de calorii. Conform statisticilor o jumatate de kilogram este egal cu 3500 de calorii. Asta inseamna ca pentru a pierde in greutate trebuie sa reduci numarul de calorii din dieta ta regulata sau sa arzi mai multe calorii prin exercitii fizice. Ambele variante sunt cele mai bune de aplicat cand vrei sa scapi de kilogramele in plus. Cel mai eficient si sanatos plan pentru slabit este sa consumi mai putine calorii si sa arzi mai multe calorii prin exercitii fizice.

 

Daca vei reduce aportul zilinic de calorii cu 500 si vei arde 500 de calorii prin exercitii fizice, vei pierde, matematic, un kilogram pe saptamana, o cantitate pe care o poti pierde in conditii de sanatate si siguranta. Cunoasterea caloriilor pe care le poti arde in activitatea fizica preferata, precum si caloriile pe care le contine dieta ta zilnica, te pot ajuta sa-ti proiectezi cel mai eficient regim si antrenament pentru targetele tale de conditie fizica, sanatate si slabire.

 

Conform studiilor medicale se estimeaza ca atunci cand alergi in viteza (sprint) poti arde peste 900 de calorii pe ora, in functie de greutatea corporala si constitutie. Este adevarat ca nu vezi nicio persoana supraponderala care face sprinturi si alearga zilnic cel putin o ora. Tot peste 900 de calorii pe ora poti arde si daca practici inotul, indiferent de stilul adoptat de inot. O ora la bazin este recomandata pentru toata lumea, inotul este singurul sport care-ti pune in miscare toti muschii corpului.

 

Peste 700 de calorii pe ora poti arde daca sari coarda sau practici arte martiale. Desigur din categoria artelor martiale scoatem judo si sumo, unde nu se pune accentul pe un corp zvelt. Celelalte arte martiale daca le practici sunt o solutie ideala pentru arderea caloriilor. Chiar n-am vazut pana acum un practicant shaolin sau tae-kwon-do cu kilograme in plus.

 

Alergatul de fond sau jogging-ul te ajuta sa arzi peste 600 de calorii pe ora, la fel ca si urcatul / coboratul scarilor. Aceste doua activitati le poti face atat in natura cat si in sala, pe banda sau scari rulante. Peste 500 de calorii pe ora poti arde daca practici tenis de camp, schi fond, fotbal, aerobic de mare impact si ciclism.

 

Desigur aceste valori sunt estimative, iar consumul efectiv de calorii nu va fi la fel pentru toata lumea. Viteza si consumul personal poate varia in functie de mai multi factori, cum este de exemplu intensitatea de antrenament, greutatea corporala, nivelul conditiei fizice actuale si de constitutia corporala.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu