Meniu

“The Equalizer” - un film de exceptie

“The Equalizer”
  • 20.05.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Cred ca multi dintre noi trec prin unele perioade de timp, in care se rup in totalitate de cinematografie si trec luni de zile pana le vine cheful ca sa se relaxeze la un film bun. Succesul atat de mare al cinematografiei, il pot pune pe simplul fapt ca un film bun te poate relaxa mai bine ca un masaj profesionist. Iarna, cand noptile sunt lungi si friguroase cel mai placut mod de a-ti petrece o seara de weekend este sa urmaresti un film bun, de actiune, in care joaca unul dintre actorii tai preferati. “The Equalizer”, in traducere “Egalizatorul”, este un film de referinta care merita sa-l urmaresti. Filmul trateaza povestea lui Robert McCall interpretat de actorul Denzel Washington, intr-un rol de zile mari. Intotdeauna daca ai in fata un film care-l are in distributie pe actorul Denzel Washington cu siguranta vei avea parte de un film excelent, care te va tine in fata ecranului, cu sufletul la gura, de la prima secunda pana la ultima.

Denzel Washington

Subiectul filmului este ancorat in realitatea zilelor noastre, in care lumea interlopa si traficantii de oameni actioneaza cu brutalitate, mituiesc autoritati, cer taxa de protectie si implementeaza o sclavie moderna. O data ce ai cazut in mainile unor asemenea brute, devii o victima sigura si n-ai alta solutie decat sa te supui unei vieti de mizerie, traita in teroare si in sclavie totala. Robert McCall, un fost agent din trupele speciale, retras din activitate, incearca sa duca o viata normala si sa stearga urmele trecutului sau zbuciumat care-l urmaresc si-l bantuie, noapte de noapte. Omul simplu care incearca sa fie, ce are in fiecare zi o rutina, care se repeta fara ca sa se schimbe nimic, in afara de cartea citita, ajunge ca sa se implice pentru dreptate.

Totul se schimba cand Robert McCall o intalneste pe Teri, o tanara ce frecventa acelasi local in fiecare noapte, despre care afla ca este tinuta captiva si exploatata de niste interlopi rusi. Crudul adevar il afecteaza pe McCall si oricat ar dori ca sa nu se mai implice, constiinta si evolutia evenimentelor il obliga sa o ajute pe tanara si sa o scape din mainile mafiotilor rusi. McCall iese din detasarea si rutina auto-impusa, sub impulsul dorintei de dreptate incepe sa-i pedepseasca pe cei care abuzeaza de semenii lor neajutorati. Astfel, Robert McCall, printr-un concurs de imprejurari devine The Equalizer cel care vine in ajutorul celor aflati la ananghie.

 

Adevarul este ca filmul te captiveaza si mesajul este destul de clar, daca incerci sa-l intelegi la nivel subliminal. Puskin, eroul negativ, un rus parvenit care a construit o retea mafiota poate fi foarte usor identificat cu Vladimir Putin, liderul rus de la Kremlin care poate cumpara orice, poate vinde orice si poate aplica o politica de mana forte. Robert McCall eroul pozitiv, interpretat de Denzel Washington, poate fi usor identificat cu Barack Obama, liderul de la Casa Alba, care invinge raul intr-un final apoteotic. In concluzie, pacea se poate obtine doar prin moartea lui Puskin, personajul negativ din ecranizare. Recomand filmul “The Equalizer” si va doresc vizionare placuta.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu