Meniu

Atentie ! In mediul online circula o inselatorie in numele Kaufland !

Asa arata situl fantoma
  • 05.09.2017
  • Newparts
  • Escrocherii
  • 0 comentarii

Scandalul „Micilor de la Kaufland” a involburat mass-media si social-media, cateva zile la rand. Scandalul a fost ca un  „as in maneca” pentru multi, de la politicieni, televiziuni si situri din online. Fiecare a incercat sa traga foloase de pe urma lui, de imagine, trafic si vizualizari. Dupa cum ma asteptam, escrocii si teparii au vazut in acest scandal o noua modalitate de a face bani si a insela naivii infierbantati de nivelul scandalului la care s-a ajuns. Astfel, in online a aparut, parca de nicaieri, un concurs si un site ce promite un voucher cadou de 250 lei oferit de Kaufland, tuturor celor care vor accesa respectivul site si vor completa cu datele persoanele un formular. Mesajul „call to action” este formulat in asa fel incat sa-ti induca in subconstient ideea ca poti castiga 100% acel cupon in valoare de 250 de lei daca te grabesti sa completezi formularul si sa le dai unor escroci toate datele tale personale. Formular ce trebuie completat pe un site fantoma, la adresa dainip.com, nici macar nu este un site clona al sitului Kaufland ca sa fie cat de cat credibil.

Asa arata cuponul cadou fals de 250 lei Kaufland

Va rog, nu va dati datele personale si datele cardurilor bancare, pentru ca puteti ramane foarte usor fara sume importante de bani sau, pe numele vostru si in numele vostru, se pot face fel si fel de ghidusii pentru care ulterior sunteti raspunzatori intr-un fel sau altul. O data ce ai fost inselat si furat de bani sau patesti alte lucruri mai grave, ca sa recuperezi prejudiciul si sa fii reabilitat iar escrocul sa fie tras la raspundere este cale lunga.

 

Trebuie sa aveti in vedere ca in cazul in care faci o plangere la politie pentru inselatorie, dupa cum bine stim cu totii ca politia romana pe langa ca este plina de incompetenti, legea le permite ca in termen de 1 an de zile sa solutioneze plangerea. Astfel, te poti trezi ca esti chemat ca sa dai declaratii dupa un an de zile, caz in care daca plangerea nu este solutionata penal si nu ai intentat proces in civil poti ramane pagubit deoarece fapta se poate prescrie intre timp.

 

Daca ai reusit sa identifici escrocul fara ajutorul politiei si il dai in judecata, te poti astepta la un proces lung in care trebuie sa cheltui bani, sume substantiale si bani pe care s-ar putea ca sa nu-i mai recuperezi niciodata. In plus, daca escrocul are domiciliul „la mama dracului” trebuie sa te judeci unde are el domiciliul. Imagineaza-ti la cat se vor ridica cheltuielile cu procesul intr-o localitate aflata la 500 km distanta si cat timp, bani si nervi vei pierde cu acest proces.

 

In concluzie, trebuie sa fii foarte atent si mereu in alerta cand ti se ofera un cupon castigator prea usor. Intotdeauna s-ar putea sa fie o teapa sau o inselatorie in care vei cadea victima. Pentru nimic in lume nu muscati momeala cu cuponul de reducere Kaufland. Este o mare teapa!

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu