Meniu

Avalansa de clone si tepari, prin Facebook ads

Postare sponsorizata prin Facebook ads
  • 12.06.2018
  • Newparts
  • Escrocherii
  • 0 comentarii

-Stim cu totii ca Facebook este un gigant in materie de social - media si ca majoritatea oamenilor au un cont activ pe aceasta platforma sociala. Circula chiar si glume in mediul online precum aceasta: „Daca nu esti pe Facebook, nu existi !”. In aceasta situatie, te-ai astepta, asa cum ar fi si normal ca sa ti se asigure conditii de securitate decente, din partea gigantului Facebook. Ehhh, la capitolul securitate si securitatea datelor nu prea exceleaza acest mastodont, oricat ar spune ca se fac eforturi si ca vor remedia bresele de securitate.

Situl clona

Pe langa aceste brese de securitate si de utilizare a datelor personale in diverse scopuri, pe Facebook, esti bombardat zilnic de postari sponsorizate. Intre aceste postari sponsorizate, oricine isi poate face reclama la orice, se pot strecura cu usurinta escrocii. Aceasta zona de postari sponsorizate este locul propice in care escrocii si teparii au gasit modalitati simple si usoare de a-si insela utilizatorii. Facebook iti afiseaza toate paginile si postarile sponsorizate, fara ca sa le verifice sau sa verifice daca persoana care le promoveaza este reala si identificabila. Astfel incat, orice escroc si tepar cu un cont fake de Facebook isi pot promova eficient si fara probleme clonele, si nu ai ce sa le faci.

 

Mecanismul inselaciunii este urmatorul:

- escrocii si teparii cloneaza magazine online si apoi isi promoveaza clonele prin intermediul Facebook ads.

- postarile sponsorizate sunt targetate pe produse scumpe, care pe siturile clone sunt puse in vanzare la preturi derizorii, de maximum 10 % din valoarea lor reala, intotdeauna in promotii seducatoare si cu transportul gratuit.

- o data ce ai dat click pe postarea sponsorizata esti directionat spre situl clona, direct pe pagina de produs clonat.

- totul functioneaza normal in situl clona si nu-ti provoaca suspiciuni pana la finalizarea comenzii, unde ai deja selectat doar transport gratuit si numai plata cu cardul, la optiuni de plata.

- termenul de livrare a produselor este de 10-14 zile.

 

Daca ai facut greseala sa finalizezi o comanda pe un site clona si le-ai furnizat escrocilor toate datele tale, inclusiv datele de pe card („unele clone iti cer si PIN-ul cardului ca sa-l introduci”), vei deveni o victima sigura. E chestie de secunde, timp in care ti se dreneaza si golesc conturile de catre escroci si nu prea mai ai cum sa-ti recuperezi banii. 

Situl original

Ca sa eviti inselaciunea, intotdeauna trebuie sa verifici produsele si preturile lor dupa denumire. In acest mod, google te poate duce direct pe situl original si iti poti da seama de inselaciune. Asta in cazul fericit in care verifici linkurile si adresele url si vezi diferentele, intre situl original si clona.

 

Intotdeauna, trebuie sa fii constient ca nici un magazin nu o sa-ti vanda un produs la 10 % din valoarea lui. Asa ceva nu exista. Nu exista asa o promotie, doar in cazul in care esti constrans sa achizitionezi cantitati mari, produsul este in prag de expirare sau este la randul lui contrafacut.

 

In concluzie, nu prea ai cum sa te feresti de postarile promovate si clonele escrocilor, doar sa fii cat mai vigilent si mai atent la detalii. Intotdeauna sa verifici siturile si produsele, inainte ca sa finalizezi comenzile si sa le furnizezi datele tale, escrocilor. Doar asa poti sa te aperi de ei si sa nu devii victima.

 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu