Meniu

Panorama Lumii Clasice

Cartea Panorama Lumii Clasice cover
  • 21.03.2020
  • Newparts
  • Istorie
  • 0 comentarii

Se spune ca cel mai mult citim in anii de liceu si facultate. Este perfect adevarat si o spun din proprie experienta. Dupa ce termini cu anii de studii si te incadrezi in campul muncii, incet dar sigur, te indepartezi de cititul cartilor si foarte rar mai iei in mana o carte buna si te relaxezi citind. Este adevarat ca poti gasi o sumedenie de scuze ca sa argumentezi de ce nu mai ai timp sa citesti sau de ce nu mai citesti cu atata pasiune cum o faceai in trecut. Totusi, trecand peste scuze, face bine ca din cand in cand sa mai punem mana pe o carte ca sa oferim putina hrana sufletului. De curand am descoperit o carte interesanta care mi-a captat atentia si mi-a oferit ocazia sa redescopar placerea de a citi si setea de cunoastere.

Carte Panorama Lumii Clasice

“Panorama Lumii Clasice” este un bun exemplu de carte-album care trebuie studiat cu atentie si care are darul de a atrage cititorul prin cuvinte si ilustratii intr-o lume de fapte, legende si intamplari proprii lumii antice. Imaginile exceptionale din punct de vedere calitativ (de exemplu fotografii de arhitectura, exponate sau picturi murale), informatiile abundente (explicatii, cronologii, ghidul de mitologie clasica si glosarul) si dimensiunile impresionante fac din aceasta carte-album un veritabil “muzeu portabil”. Nu este genul de carte pe care o vei lua in bagajul de calatorie, dar este cu siguranta genul de carte, odata citita, te va determina sa le spui apropiatilor “stiai ca … ?”.

Interior Panorama Lumii Clasice

Despre autorii volumului putem afla ca Nigel Spivey este lector de limbi si literaturi clasice si membru al Emmanuel College, Cambridge. Printre lucrarile sale se numara “Understanding Greek Sculpture”, “Etruscan Art” si “Enduring Creation: Art, Pain and Fortitude”. Michael Squire a studiat limbi si literaturi clasice la Cambridge si in calitate de bursier Frank Knox Memorial la Harvard. In calitate de cercetator la Trinity College, Cambridge, se ocupa de studierea teoriilor referitoare la operele vizuale antice.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu