Meniu

Vantul divin

Kamikaze - Vantul divin
  • 30.09.2018
  • Newparts
  • Istorie
  • 0 comentarii

Legenda spune ca in anul 1266, Kubilai Han, trimite emisari in Japonia pentru a pretinde tribut. In timp ce toti emisarii sai au fost in repetate randuri ignorati, Kubilai Han s-a pregatit de o invazie a Japoniei de amploare. O flota formata din 900 vase cu 28.000 de soldati la bord, a debarcat in golful Kyushu Hakata in anul 1274. Japonezii au fost prinsi nepregatiti, dar, repede au inceput sa-si stranga fortele militare.

 

Spre deosebire de samuraii japonezi, mongolii luptau in unitati militare, facand abstractie de curajul dovedit in lupta de ambele parti, samuraii japonezi erau intr-un mare dezavantaj. O data cu lasarea serii, s-au pornit vanturi puternice dinspre ocean. Soldatii mongoli s-au retras, s-au imbarcat pe nave si au pornit spre ape mai calme, navigand direct printr-un taifun. O treime din flota mongola a pierit in furtuna, iar supravietuitorii au navigat spre casa.

 

Dupa 7 ani, in iunie 1281, o a doua invazie mongola, mult mai mare, cu o armata de 140.000 de soldati si 4500 de nave se apropie de insulele nipone. Samuraii s-au adunat din nou ca sa respinga invazia mongola. Dar inca o data un taifun matura coastele japoneze si prinde in mijloc marea flota mongola. Doar cateva sute de nave mongole se salveaza din furtuna iar supravietuitorii care ajung la mal sunt ucisi de japonezi. Fortele lui Kubilai Han nu vor mai reveni niciodata pe pamant nipon.

 

In concluzie, cele doua taifunuri au devenit legendare iar japonezii le-au numit Kami Kaze (Vanturi Divine in limba japoneza). Dupa mai mult de 6 secole, mai tarziu, legenda a inspirat o noua generatie de luptatori japonezi denumiti Tokubetsu Kogeki Tai sau Tokko-Tai, niste forte speciale de atac, cunoscute si denumite de adversari pur si simplu „Kamikaze”.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu