Meniu

Cand il vezi pe apa nu-ti poti da seama ce este cu adevarat

Designul futurist al ambarcatiunii Kormoran
  • 13.05.2017
  • Newparts
  • Tehnologie
  • 0 comentarii

Cand il vezi pe apa nu-ti poti da seama ce este cu adevarat: un katamaran, un trimaran sau un monohull, cu siguranta este cate un pic din fiecare si reprezinta piesa de rezistenta in categoria iahturilor de lux. Kormoran a fost creat de compania austriaca cu acelasi nume si reprezinta una dintre navele cele mai versatile care au navigat vreodata in largul marii. Kormoran este o piesa de inalta tehnologie, inovativa, care permite navigatorilor sa se bucure de beneficiile diferitelor tipuri de barci, fara a fii nevoiti sa investeasca intr-un mic port de modele diferite. Cheia succesului sta in designul multifunctional al carenelor cu stabilizatori cinetici ce pot schimba rapid forma si caracterul ambarcatiunii. Cand sunt trase complet in interior cu ajutorul bratelor hidraulice actionate electronic, carenele stabilizatoare intra in corpul navei centrale luand forma unui fuselaj ce creeaza un monohull. Cand sunt indepartate partial de nava, functioneaza ca o coca dubla de catamaran pastrand corpul navei deasupra apei. Cand sunt desfasurate complet, corpul navei ajunge la apa si formeaza a treia coca, luand forma unui trimaran. Ambarcatiunea Kormoran este echipata cu un set de aripi submarine care se pliaza in functie de nevoie. In pozitia de monohull aripile marine desfasurate complet, imping corpul navei deasupra apei. Aceasta configuratie reduce rezistenta la apa cu pana la 80%, permite o plimbare rapida, mai lina si un consum mult mai redus de combustibil.

Kormoran

Echipat cu un motor triplu jet cu o putere de 493 cai putere, ambarcatiunea Kormoran poate atinge o viteza de 70 km pe ora si se poate mentine la viteza maxima pe o distanta de aproximativ 200 km. Kormoran masoara 7 m in lungime si intre 1.5 si 3.5 m in latime, in functie de configuratie de la monohull la trimaran. Cabina este configurata pentru trei persoane, pilotul si doi pasageri plasati in spatele pilotului. Pe langa cele 4 configuratii de navigare, Kormoran cand este ancorata se poate transforma si utiliza intr-o platforma de inot prin combinarea panourilor din lemn de tec pliabile care umplu spatiul dintre carenele exterioare si corpul navei oferind un spatiu generos pentru plaja si sarituri in apa.

Kormoran- design futurist

Designul futurist al ambarcatiunii Kormoran este completat de materialele de inalta tehnologie si performanta. Structura principala a barcii este realizata din fibra de carbon, element imprumutat de la constructorii bolizilor de Formula 1. Bratele hidraulice sunt o combinatie de otel inoxidabil si titan, in timp ce interiorul este captusit cu piele. Suprafetele de pe punte si carene sunt acoperite cu lemn de tec si un sistem de iluminare performant asigura navigarea pe timp de noapte. Prototipul Kormoran a facut senzatie la Monaco Yacht Show si este realizat in special pentru categoria miliardarilor care n-au ce face cu 10 milioane de euro si vor sa-i investeasca intr-un iaht de ultima generatie.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu