Meniu

Ryno Microcycle - un mijloc de locomotie de domeniul Science Fiction

Ryno Microcycle
  • 17.05.2017
  • Newparts
  • Tehnologie
  • 0 comentarii

Nu este nici o greseala de scriere si nu ai citit gresit, se numeste intr-adevar “microciclu”. Personal am fost mai mult intrigat si curios de cand am descoperit modelul celor de la Ryno Motors, pentru ca vorbim, in fapt, de o jumatate de motocicleta. Daca in oarecare masura, un Ryno impartaseste unele caracteristici ale unei motociclete traditionale, aceasta are doar o singura roata. Cu siguranta ti-ai putea imagina un astfel de mijloc de locomotie dintr-un film science-fiction care a evadat pe strazile orasului tau. Chiar este nevoie de un tip special de magie de a face o motocicleta cu o singura roata care sa nu te sperie dar in schimb sa te invite la o plimbare. Ryno Microcycle are un singur pneu mai lat de motocicleta de 25'' si foloseste o serie de senzori giroscopici si accelerometre pentru a-si mentine echilibrul si a se putea deplasa.

Ryno Microcycle standard

Cu toate ca este dotata cu un ghidon standard, controlul asupra motorului electric Ryno se face prin aplecarea in fata pentru acceleratie si aplecarea inapoi pentru a incetini si frana (exista si o frana de mana pe ghidon care se poate folosi in loc de aplecatul in spate). Prin urmare este nevoie de o simpla aplecare subtila in fata spre a porni de pe loc. Sistemul dupa care functioneaza si se poate deplasa Ryno este cat se poate de simplu, aplecarea in fata pe ghidon, forteaza senzorul de echilibru din roata pentru a regla pozitia de echilibru, actiunea care te propulseaza inainte.

 

Din moment ce motorul electric este plasat direct in roata, Ryno Microcycle, ocupa mai putin spatiu decat o bicicleta. In plus, motorul electric este prietenos cu mediul inconjurator si nu polueaza deloc. Acumulatorul electric are nevoie de aproximativ 6 ore pentru o incarcare completa si ofera o autonomie de aproximativ 20 km. Parcarea se face intr-un mod simplu si inteligent realizat, partea din fata a microciclului este prevazuta cu o bara ce permite printr-o simpla basculare proptirea in bara, intr-un echilibru perfect. In plus, Ryno Microcycle, poate urca si cobora pante cu inclinatie de pana la 20%, ceea ce il face perfect pentru utilizarea in orase, la plimbari in parcuri sau mers la serviciu.

Ryno Microcycle parcat

Oricum privim lucrurile, Ryno Microcycle oriunde apare, atrage atentia tuturor ca un magnet. Este greu de descris ce simti sau cum este o plimbare cu un Ryno Microcycle. In mod cert este mult mai usor si mult mai sigur de cum pare, Ryno se echilibreaza fara probleme iar acceleratia si franarea se executa in cateva secunde. Abilitatile de auto-echilibrare sunt impresionante, poate chiar miraculoase. Chiar daca este pornit motorul, daca nu este nimeni asezat in sa, Ryno nu se misca de pe loc. Pretul unui Ryno Microcycle este de aproximativ 4200 euro, un pret destul de mare pentru buzunarul unui roman. In plus, probabil ai nevoie diferite autorizatii pentru a putea circula cu el pe trotuare, parcuri si localitati. 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu