Anotimpul calduros si concediul de vara au trecut, anul acesta, parca mai repede decat in alti ani. Marea, valurile si nisipul fin de pe o plaja scaldata in caldura soarelui sunt elementele care ne tin activi si la care visam in timpul anului. In fiecare concediu petrecut la mare, este imposibil sa nu testam sau sa experimentam noi sporturi acvatice. Pe malul Marii Adriatice este la moda Seabob, o bijuterie de masinarie care-ti face inotul si scufundarea mult mai placuta si excitanta. Probabil multi dintre noi au vazut ceva asemanator in filmele de actiune cu James Bond sau chiar au incercat un Seabob in realitate.
Seabob este ca o torpila de mici dimensiuni pe care o poti manevra foarte usor in apa, doar din puterea mainilor. Sistemul dupa care functioneaza este destul de simplu. Dotat cu un motor electric, acesta absoarbe apa prin fantele prevazute in fata si apoi o expulzeaza intr-un jet puternic prin orificiul din spate. Puterea cu care este expulzata apa propulseaza de fapt minunatul Seabob. Tehnologia de propulsie este 100% ecologica, motorul electric de inalta performanta reprezinta o inovatie exemplara in materie. Energia de functionare a motorului este furnizata de baterii puternice din litiu-mangan.
Designul Seabob ofera utilizatorului o vizibilitate perfecta asupra display-ului LCD iluminat, ce afiseaza toate datele tehnice importante de la sistemul electronic al motorului. Aceste date includ puterea reala, timpul de functionare ramas si starea de incarcare a acumulatorului. In plus, pe ecran ai informatii despre adancimea de scufundare si temperatura apei, dar si informatii clare cu privire la sistemul de programare a Seabob-ului. Utilizatorul poate controla un Seabob foarte usor prin doua manere cu tehnologie Piezo inteligenta. Seabob se porneste usor prin miscarea manerului si accelereaza prin apasarea usoara a butonului verde. Franarea se face prin apasarea butonului rosu, iar o oprire imediata se poate face prin eliberarea declansatorului.
Priza de incarcare a acumulatorului Seabob este rezistenta la apa, plasata in partea de sus, ofera un acces usor. Acumulatorul se incarca complet in 8 ore dar exista si o optiune de incarcare rapida care dureaza 70 minute, insa costurile sunt mai mari. Seabob a fost dezvoltat de o firma germana iar costurile sunt pe masura. Cred ca doar pretul de vanzare de 10.000 euro/bucata, destul de mare, este singurul aspect care te poate tine la distanta de un Seabob. Greutatea si dimensiunile reduse, dar si manevrabilitatea mare fac din Seabob o jucarie pe care o poti utiliza atat in mare dar si in piscinele mai mari, atat pentru navigare cat si pentru scufundare. Oricum privim lucrurile un Seabob iti face concediul la mare mult mai placut.
Stihl Inc a lansat primul fierastrau alimentat cu baterii din industrie, care se preteaza in general pentru zidarie,…